Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

operacija oči - dioptrije

Citiraj
Zanima me, če je na forumu mogoče kdo, ki ima izkušnje z operacijo oči za odpravljanje dioptrije? Koliko časa je trajala rehabilitacija? So bile kakšne bolečine po operaciji? Ali ste šli z dioptrijo čisto do nule ali se je samo bistveno z nižala?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Venesa je v skupini laserka operacija oči, odgovorila tole: "Pozdravljen Florian, ravno vceraj sem vprasala svojo oftamologinjo Mirjam Mihelčič, dr. med. kaj meni o laserski operaciji oči. Slišala sem namrec veliko mnenj, da je tovrstna operacija se 'mlada' operacija, in da se pravzaprav ne ve natancno kaj se z dioptrijo oci dogaja cez par let. Njeno mnenje je, da operacija ni tako nov poseg in da bi posamezniku ta poseg svetovala, ce mu obcutno zniza dioptrijo in s tem olajsa zivljenje. (Seveda pa moras imeti v mislih, da nekaj dioptrije se vedno ostane, ni da si potem lahko povsem brez ocal.) Da pa je pomembno, da ti zadnji dve leti dioptrija ni narastla.
Jaz bi ti svetovala, da najprej vprasas svojega oftamologa za mnenje, potem pa se prijavis na pregled v eni od ordinacij, kjer opravljajo te posege, da se oni podajo svoje mnenje. Zna biti namrec tudi, da nisi pravi kandidat za to operacijo. Nekaj pogojev namrec tudi oni postavijo." Tudi jaz nosim očala, pa si ne bi upala na tako operacijo, saj nikoli ne veš kaj gre lahko narobe. Imam pa že raje očala, kot da oslepim.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Irena, hvala. Sem se bala, da bo odgovor tak, namreč da nekaj dioptrije še vedno ostane in z njo tudi očala. To pa ni tisto, kar si sama želim. Saj sem se navadila na očala, ampak je pri njih vrsta omejitev, saj sama veš. Ampak ker se mi zdi ta operacija veliko tveganje, saj se ne ve, kako se oči po njej obnašajo čez deset, petnajst in več let, si kar ne upam. Če pa mi po njej še vedno ostanejo očala, pa se mi sploh ne zdi smiselna.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Odprava dioptrije je možna tudi na naraven način, to je brez kakršnih koli operacij in posegov v oko. To se doseže z očesnimi vajami in to v zelo kratkem času.
Na vrh Sledi ZS Objavi