Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Anemija

Citiraj
Lepo pozdravljeni! Sem vegetarijanka in večkrat sem bila že slabokrvna, tako da mi je zdravnica predpisala zdravila. Mi lahko svetujete, kako naj se prehranjujem in ali naj jemljem kakšne prehranske dodatke, ki bi mi lahko pomagali? Ko sem še študirala, je bilo tako hudo, da sem imela nekaj mesecev vsakodnevne glavbobole, preden sem šla k zdravnici, ki je ugotovila, da je bil vzrok za glavobol resnično slaba kri.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Temno zelena zelenjava vsebuje veliko železa, enako tudi posušene marelice in slive. Poskušaj nekaj časa jesti več tega. Preparati železa so namreč zelo težki za želodec in po njih ti je zlahka slabo. Tega pa si ne želi nihče. Za glavobol bi jaz pomislila tudi na premajhno količino vode v telesu. Je piješ dovolj?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
ne vem, če je to kaj povezano, vendar sem prebrala, da imajo vegetarijanci, ki se sicer prehranjujejo zelo zdravo, težave z zadostnim vnosom vitaminov skupine B. ker je ta skupina vitaminov zelo pomembna za mnoge funckije v telesu, je vege prehrano zelo dobro obogatiti z b-kompleksom. kot vegetarijanka verjetno uživaš tudi alge, ki prav tako pomagajo k boljšemu izkoristku hranil. moje zadnje odkritje je začimba agaragar, priporočam!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Super. B kompleks tudi jemljem občasno, tako da mislim, da to vse štima. Potem je res najboljše, da si preventivno omislim še kakšne alge. Kje pa dobiš agaragar in kako ga lahko uporabljaš (če prav razumem je to alga v začimbi?)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
jaz sem nevegeterjanka in sem tudi anemična občasno...pomaga rdeča pesa, kakiji in seveda meso:)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Super vir zeleza, vitamina B 12 in klorofila so tudi klamatske alge, pa crna cokolada ima npr. 3 x vec zeleza kot opevani goveji zrezek... Odlicni viri so se melasa, sveze fige, regrat, divje rastline -predvsem koprive, ki med drugim tudi uravnavajo raven zeleza.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Super! Hvala za pomoč!
Na vrh Sledi ZS Objavi