Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vitiligo

Citiraj
Lep pozdrav
Vem, da je vitiligo neozdravljiv, me pa zanima kako bi si ga lahko na najbol enostaven način prekril, obstajajo kakšne kreme...? Hvala za odgovore
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Miro, baje se vitiligo uspešno zdravi oz. prekriva z laserjem. Na temo vitiliga je odgovoril tudi dr. Repež, morda ti bo odgovor v pomoč:http://www.viva.si/Strokovnjaki-odgovarjajo/5194/Vitiligo
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Urška, hvala za odgovor, sem že slišal za laserje in nekaj prebral, to delajo verjetno samo v Ljubjanski dermatologiji, jaz bi poskusil tudi z kakšnimi mazili, geli, kremami, če obstaja kaj takega.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Miro,povprasaj v lekarni za kremo ali gel, ki povzoci repigmentacijo. Je pa tako kar se krem tice-vecinoma gre pri vitiligu bolj v smeri prikrivanja belih madezev s samoporjavitvenimi kremami in tetovazo. Se opozorilo: pazi na sonce- madeze si skrbno namazi s kremo za soncenje z visokim zascitnim faktorjem.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Za vse odgovore se zahvaljujem, pričakujem še kakšnega.. ! LP
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Vsekakor je potrebno po mazilo k dermatologu - on bo predpisal tisto, kar deluje. Mislim, da sami v lekarni ne moremo prav nič kupiti, kar bi pomagalo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Za vitiligo obstajajo relativno obstojne prekrivne kreme oz. "pudri", ki se jih dobi ali v lekarni ali v kakšni specializirani trgovini. Jaz sem pred leti že videla te kremice in so bile fajn, sploh, če imaš vitiligo na izpostavljenih oz. vidnih mestih. Jaz ga imam, pa me ne moti preveč, čeprav je zelo opazen. Dermatologinja mi je pred leti že predpisala neko mazilo, ampak je delovalo toliko kot Blažev žegen! Nič.
Predel z vitilogom pa je res nujno zaščitit pred soncem, zelo zelo je občutljiv, tako da upam, da imaš visok zaščitni faktor ali še bolje, da se izogibaš soncu ali vsaj na tistem predelu. Poskusila sem tudi z mažami za "repigmentacijo", a neuspešno, ampak ni rečeno, da pri tebi ne bo pomagalo. Bolezen je dedna in moj oče je hodil na neka obsevanja, pa tudi ni bilo rezultatov. Jaz predlagam, da si kupiš tonirano kremo (obstajajo prav take za noge, tudi za prekrivanje žilic na mečih recimo) in se ne sekiraš preveč zaradi videza. Pa uspešno :)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Za vsak odgovor sem vam hvaležen, hvala malina.Tudi mene že jezi ta nekaj let, hodil sem tudi na obsevanja ( puvo.. ) na dermatološki oddelek in je bilo vidno izboljšanje, ni se pa popravilo vse,....po 6 letih se mi je začelo spet širit in me sedaj resnično moti.....zato sem vsakega koristnega nasveta vesel.
Sonca se pa izogibam kolk se da....
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Meni so se tri leta nazaj take male bele lise pojavile na golenih, najprej sem bila začudena "kaj pa je to" in mislila, da gre za kakšno pomanjkanje vitaminov. Lise so do danes ostale, a se niso širile naprej....in upam, da se ne bodo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pred več kot petnajstimi leti so se tudi meni pojavili takšni beli madeži po roki . zdravnik mi je rekel , da je kožna plesen ali vitiligo . Dobila sem recept za dve tekočini. Vem ,da sem si najprej s prvo tekočino kožo razkužila , potem pa z drugo namazala . Kaj pa je na stekleničkah pisalo , se žal ne spomnim več . Ti beli madeži so mi popolnoma izginili in se do danes tudi niso več ponovili .
Povprašaj v lekarni . Želim ti vse dobro .
L p
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Če še kdo ne ve: kožna plesen ni vitiligo.
Na vrh Sledi ZS Objavi