Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

prenašanje HPV?

Citiraj
nekje sem zasledila, da se lahko s HPV okužiš tudi če nisi spolno aktiven, zato mi ni jasno, zakaj potem za HPV pravijo, da je to spolno prenosljiva bolezen?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
ker sem imel pred dvema letoma težave z genitalnimi bradavicami, sem se malo pozanimal o tem virusu pri zdravniku in na internetu... kolikor mi je znano, se ta virus prenaša z dotikom, predvsem sluznice, kar pa ni nujno izključno pri spolnem odnosu. tisto o okuženih devicah sem tudi jaz zasledil, razlaga pa je bila, da so se okužile s skupno uporabo brisač (?). kot pri vseh virusih tudi pri HPV velja, da se mu je najboljše izogniti, kar pa je težko, ker nobenemu na čelu ne piše, da je ali da ni okužen. jaz sem cepil že lani...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hm, se opravičujem za svojo nevednost, ampak podatek, da se tudi moški lahko cepijo, me je pa odkrito povedano presenetil. Res nisem vedela. Vem za dekleta, ker se bo cepila tudi moja hči letos, za moške pa nisem vedela.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
virus HPV se najpogosteje prenaša med spolnimi odnosi, zato se okužijo tako moški kot ženske. fora je v tem, da moški na srečo nimamo tako hudih posledic, kot je rak materničnega vratu, večinoma staknemo "samo" genitalne bradavice, pred katerimi cepivo prav tako ščiti.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Kje pa se lahko cepimo in koliko to stane? Razen s spolnimi odnosi, kako se ta virus še prenaša? Nekaj so bile omenjene brisače..., se lahko okužim v savni in bazenu, pri rabi skupnih frotirastih brisač- npr. na obiskih? Genitalnih bradavic pa res ne bi rad "staknil"!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljeni!
Zanima me ali mi kdo lahko pomaga.Stara sem 26 let,drugic sem januarja naredila test za HPV ki je ze drugic bil pozitiven.Jemljala sem kontracepcijske tablete vendar jih ne jemljem ze 6 mesecov menstruacijo pa imam redni im mi traja 3 dni.Sedaj po zadnji menstruaciji ze 6 dni imam rjav izcedek pa nima neprijetnega vonja.Ali ima to kaksne veze s tem ki jemljem konopljino olje,ali je mozno da se maternica cisti?
Upam da mi kdo pomaga!
Hvala vnaprej!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
majce25, predlagam, da to vprašanje postaviš ginekologinji, osebno pa mislim, da to ni povezano s konopljinim oljem in kolikor vem, se maternica sama čisti ves čas
Na vrh Sledi ZS Objavi