Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Cepljenj in HPV-pozitivne ženske

Citiraj
Če si HPV-pozitiven, a se lahko cepiš? Samoplačniško?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tara, lahko se cepiš, seveda samoplačniško; toda cepivo ni zdravilo, ampak preventiva. Torej - okužbe ne pozdravi. Je pa učinek cepiva odvisen od tega, kateri tip virusa ima ženska. Cepiva, ki so na trgu, so učinkovita pri štirih tipih HPV-16, HPV-18, HPV-6 in HPV-11; nekje sem prebrala, da cepivo ščiti tudi pred nekaterimi drugimi tipi HPV-ja. Najbolje ti bo odgovorila tvoja ginekologinja.
Škodit ti pa ne more; jaz sem velika zagovornica cepljenja proti HPV, ker sem prebolela RMV.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
tudi jaz sem se cepil, potem ko so mi odstranili genitalne bradavice, čeprav sem torej okužen s HPV, ga vsaj - upam - ne prenašam naprej...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Spremljam te debate o HPV; tega področja ne poznam prav dobro, ampak vseeno se mi postavlja vprašanje glede cepljenja. Zadnja leta je vse več nasprotnikov cepljenja nasploh - tudi pri dojenčkih. A so bili kakšni zapleti pri tem cepljenju (proti HPV)?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Kristina, v začetku, ko je prišlo cepivo na trg, sem zasledila nekaj primerov hujših reakcij (mislim, da v ZDA in Avstriji), kar se je izkazalo, da niso bil vzrok v cepivih, ampak v kroničnih boleznih teh oseb, Seveda, je treba biti pozoren tudi pri cepljenju - dobra informiranost, pogovor z zdravnikom ali ginekologom, če ni kaj jasno, pa zdrava pamet - so nujni.
Po strokovni literaturi (ki sem jo pregledala) in zagotovilih proizvajalcev naj bi bilo cepivo varno. Je pa, po mojem, še premalo časa, da bi lahko rekli, da je stoodstotno.
Na vrh Sledi ZS Objavi