Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kako na plod vpliva kajenje in alkohol

Citiraj
Zdravo,

Moja prijateljica kadi in spije kakšno pivo že od začetka nosečnosti. Kaditi noče nahat, ker pravi, da bi zaradi živnosti potem še bolj škodila otroku. Zanima me koliko dejansko cigareti vplivajo na plod oz. razvoj le tega. Prav tako to, če spiješ kakšno pivo.

Hvala,

Ela
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Miša, načeloma je alkohol v nosečnosti odsvetovan, saj ima lahko otrok alkoholni sindrom ob rojstvu in kup težav zaradi tega. Vendar če si pila samo teh nekaj dni v tujini, sicer pa ne piješ alkohola oziromav manjših količinah, mislim, da ni bojazni, da bi zarodek poškodovala in da bi bilo zdaj kaj narobe. Seveda pa ti zagotovila nihče ne more dati. Ampak, nenazadnje je tako, da ti tega zagotovila nihče ne more dati, tudi če alkohola pred in med nosečnostjo niti ne poskusiš. Vedno gre lahko kaj narobe, ampak razmišljati o slabem izidu že vnaprej mislim, da ni pametno.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Joj, jaz sploh ne razumem, zakaj ženske med nosečnostjo kadijo ali pijejo alkohol...vsekakor to ne more biti dobro za plod...pa vendar, tudi sama sem že slišala, da je je za "strastne" kadilke, ki ne zmorejo nehati kaditi bolje da kadijo kot da v nosečnosti nehajo...Osebno,mi je kar grozno videti, ko vidim nosečko s cigaretom v roki...zdi se mi neodgovorno...Ampak to je samo moje mnenje, lahko da ima kdo drug drugačnega....
Na vrh Sledi ZS Objavi