Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kdaj po porodu pride menstruacija?

Citiraj
Mene pa zanima kdaj po porodu pride menstruacija.Moja sestra je že 2 meseca po porodu, pa še nič. Ne uporablja nobene zaščite, ker doji, torej ne bi smela zanositi. Vendar menstruacije še vedno ni, tako da jo je že malo strah, da ni mogoče že zanosila. Je to možno?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ko se še doji, ni menstruacije. Menstruacija pride cca. 3 mesece po končanem dojenju, če je takrat še ni, omeni to svoji ginekologinji. Čeprav se lahko tudi zgodi, da menstruacije po porodu ni še 6 mesecev in vmes nisi dojila, pa ni s tem nič pomembno narobe. Vendar njena odsotnost nujno še ne pomeni, da ne moreš zanositi, kajti zanositev je možna tudi ob prvi ovulaciji, zato lahko zanosiš tudi, če po porodu menstruacije nisi dobila niti enkrat. Torej čimprej pomisli na primerno kontacepcijo, če pa si do sedaj že imela nezaščitene spolne odnose, obstaja verjetnost, da si sedaj že noseča. Torej pomembna informacija za vse punce po porodu: čimprej začeti s primerno zaščito, da ne pride do nezaželjene nosečnosti.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zmotno prepričanje in žal zelo razširjeno je, da dokler ženska doji, ne more zanositi! To ni res. Telo sicer potrebuje nekaj časa, da si opomore, kar je različno od vsake posameznice, ampak definitivno ni povezano z dojenjem. Tiste, ki bi rade desetmesečno razliko med bratci in sestricami, potem kar tako naprej. Druge pa poskrbite za zaščito in privoščite trebuščku malo počitka.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Punci, hvala za odgovora, ju pokažem moji sestrici. Upam, da ni že noseča...
Na vrh Sledi ZS Objavi