Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Izvid pap c23, HPV in PIL VS

Citiraj
Pozdravljeni!

V ponedeljek sem na dnevni kliniki prestala odščip tkiva MV in abrazijo MV zaradi izvidov pap c23, pil vs in hpv pozitiven. Sedaj imam pa nekaj vprašanj v zvezi s tem in upam, da mi boste znali nanje odgovoriti.

1. Ali je normalno, da se poleg odščipa jemlje tudi abrazija MV? Sedaj me namreč skrbi, da je to zdravnik naredil zato, ker je nekaj videl pa mi ni hotel povedati.

2. Rekel je, da me po vsej verjetnosti čaka operacija z laserjem ali konizacija z zanko. Mi lahko razložite v čem točno je razlika pri teh dveh posegih in ali to vpliva na plodnost? Stara sem namreč 23 let in zaenkrat še nimam otrok, sem pa prestala pred 3 leti umetno prekinitev nosečnosti s tableto. Je lahko to povezano z izvidi?

3. Še zadnje vprašanje pa je ali je možno, da bi izvidi biopsije in abrazije pokazali, da že imam raka? Redne preglede sem sicer imela na 6 mesecev in eno leto. Moj zdravnik je rekel, da doba 3 let ni kratka doba, da je prišlo do izvida C23. Mene pa skrbi, da bi že imela raka in, da mi bodo odstranili vsa rodila (vem, da paničarim, ampak imam od ponedeljka v glavi same grozljive scenarije)

4. Kaj točno naredijo pri abraziji? Sicer sem že nekje prebirala, vendar mi še vedno ni jasno, ali z abrazijo samo vzamejo delček tkiva, ali že prav kaj izrežejo? Poseg so opravljali v splošni anasteziji.

Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem.
Na vrh Sledi ZS Objavi