Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Ali katera uporablja kontracepcijski oz. vaginalni obroček?

Citiraj
Zadnjič mi je ginekolog omenil kontracepcijski obroček, ki si ga vstaviš noter na prvi dan menstruacije in pustiš tri tedne, torej isti čas, kot bi pila tabletke, samo da ni skrbi za vsakodnevno jemanje – nisem se še odločila pokusit, ampak mi je zvenelo zanimivo. Zanima me, če ima katera izkušnje s tem obročkom?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
No torej …. pilule sem jemala nekaj let, zdaj pa je tudi meni gin pokazala obroček in mi vse razložila – gre za majhno stvarco, kot nekakšno zapestnico iz silikona, ki vsebuje hormone za preprečitev nosečnosti – pri vstavljanju ga malo stisneš in porineš v vagino čim globlje, pri čemer se prilepi ob steno in se nikamor ne premika, zato ne more pasti ven... rekla je, da se ga sploh ne čuti med seksom. Prav probala bi ga, ma mi je zdravnica rekla, da naj najprej popijem dva ciklusa tabletk, in potem lahko začnem z obročkom. Najboljše se mi zdi, da pri tem ni več skrbi, da bi pozabila tabletko (kar se mi je že zgodilo in sem trepetala do zadnjega oz prvega dne menstre!)... zdaj čakam, da popijem te tablete in potem bom definitivno probala ta obroček. Notri ga imaš tri tedne, nato ga daš ven in po enem tednu, ko se pojavi krvavitev, spet notri daš novega in spet tako naprej. Meni se zdi to prav super način zaščite.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja, to je vse res, ampak ali ni nekoliko zoprno si ravno med prvim dnem menstruacije potiskati obroček v nožnico? Iz mene prvi dan običajno tako lije, da mi še na misel ne pride, da bi še nek obroček noter potiskala. Ne vem, kako bi se počutila z obročkom in tamponom. Saj vem, da je mogoče čudno vprašanje, ampak ali ni možno, da se tampon zatakne ob obroček?
Na vrh Sledi ZS Objavi Uredil malina dne nedelja, 27. marec 2011 ob 13:01
Citiraj
@malina, mogoče malce nesporazuma, oz. kot jaz razumem: obroček si vstaviš takoj prvi dan menstruacije in jo s tem prekiniš ( nekako tako, kot lahko pri tabletkah uravnavaš menstro), Obroček nosiš 3 tedne, nato ga odstraniš in pride menstruacija ob kateri pač uporabljaš tampone, vložke, menstrualne skodelice..karkoli pač želiš. Po 1 tednu ( po menstruaciji) si zopet vstaviš obroček.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Potem imaš ob prvi uporabi samo do takrat menstruacijo, dokler si ne vstaviš obročka?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Dobro vprašanje malina; hm ob prvi uporabi in ob kasnejši uporabi obročka, si moraš takoj, (kakor si jaz razlagam) PRVI dan menstruacije vstaviti obroček. Punce, ki imate izkušnje..povejte!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljene!

Tudi jaz sem že eno leto uporabnica vaginalnega obročka. Vstavi se na prvi dan menstruacije za tri tedne. Npr. torej če se ti začne mens. ciklus v nedeljo, ga vstaviš notri isti dan in počakaš do tretje nedelje, ko ga vzameš ven. Nato imaš teden dni premora. Naslednja menstruacija nato nastopi drugi ali tretji dan po izstavitvi obročka ven. Nato zopet četrto nedeljo vstaviš obroček noter. In tako ponavljaš. Telo se v prvih dveh mesecih mora navaditi na obroček in hormone. Jaz sem mela manjše krvavitve vmes dvakrat, ki so bile podobne menstruaciji. Nato je to izginilo. Krčev več nimam, tudi manj boleče je. Vstavitev je pa enostavna. Vsaka vstavitev je prava. Uporabe tamponov ne priporočam, ker sem tud sama to uporabljala in sem imela komplikacije (lahko pride do toksičnega sindroma). Zdaj uporabljam Carefree vložke. Obroček se ne čuti in je lahko tudi stimulativen.
Zame je to odlična zadeva namesto tabletk, saj ni komplikacij, in ni ti potrebno skrbeti za vsakodnevno jemanje. Zaščita je stalna.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zaradi vstavitve obročka se menstruacija ne prekine.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
zadeva je ful podobna s tabletkami edino s to razliko, da pač uporabiš enkrat na mesec, namesto da da tabletke jemlješ vsak dan - skoraj vse je drugače isto, saj gre za hhormonsko kontracepcijo, tako da če imaš izkušnjo s tabletkami, veš približno kako in kaj
sicer s tamponom, kot je rekla že tina, nimaš težav, saj takrat ko ga odstraniš, pride do krvavitve..
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tako je, vse je isto, samo, da to vstaviš enkrat na mesec. Tudi jaz sem imela na začetku kopico vprašanj, vendar o Nuvaringu velik povsod piše. Pa v embalaži že dobiš priloženo manjšo knjigico. Tudi notri o vsem piše... ;) Jaz sem zadovoljna. Probajte in boste vidli, tudi vsi ginekologi ga priporočajo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Punce, hvala!! Zlate ste, mi je bolj jasno.
Kaj pa seks? Kakšen je seks odnosi s tem obročkom?
Tina?
Na vrh Sledi ZS Objavi