Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Zanositev tik pred menstruacijo

Citiraj
Pozdravljeni,

dva dni pred menstruacijo sem imela spolni odnos, pri katerem je počil kondom, a sem mislila, da zaradi neposredne bližine menstruacije vseeno obstaja zelo majhna možnost za zanositev. zanima me, če glede na to, da sem menstruacijo čez dva dni dobila in je vse potekalo kot po navadi, obstaja kakšna možnost zanositve in bi bila menstruacija lahko le nekakšna krvavitev drugačnega vzroka. Je sploh mogoče, da bi v tem času potekala ponovna ovulacija in bi vseeno zanosila? Naj povem še, da so moji cikli dolgi 30-32 dni in večinoma redni

Že vnaprej se zajvaljujem za odgovor
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Draga Maja,

naj poudarim, da nisem zdravnica, vendar nekaj malega o osnovah reprodukcije vem in to bom skušala odgovoriti, ker vidim, da ti v tem času še nihče ni. Res je narava zelo nepredvidljiva in so možne tudi zelo nenavadne stvari, poleg tega v medicini ni nič stoodstotnega, pa vendar ... Na splošno velja, da je zanositev možna le med ovulacijo. Ta običajno nastopi na sredini menstrualnega ciklusa. Ko se izloči jajčece iz jajčnika, je sposobno oploditve le 24 ur. Ko odmre, oploditev ni več možna, tudi če imaš v naslednjih dneh non stop nezaščitene spolne odnose. Naslednja menstruacija nastopi približno 14 dni po odmrtju jajčeca.
Glede na to, da si imela spolni odnos dva dni pred predvideno menstruacijo in glede na to, da je menstruacija tudi v resnici nastopila in bila takšna, kot ponavadi, je praktično nemogoče, da bi zanosila.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Najlepša hvala za izčrpen odgovor. zdaj vem, da se je vse srečno izteklo in nisem noseča, vseeno pa hvala za pomoč.

Lep pozdrav
Na vrh Sledi ZS Objavi