Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Dolgotrajne težave

Citiraj
Pozdravljeni!
Na forumu nisem našla podobne teme, zato odpiram novo.

Že nekje dve leti imam probleme "tam spodaj" - vse srbi, peče, skeli, spolni odnosi niso možni, suhost ni prisotna, problem je pekoč občutek ob vstopu v nožnico. Uporabljala sem na tisoče krem, svečk, intimna mila kupujem le v lekarnah, pazim na prehrano, po raznih pregledih je mehur vredu, ni povečanih bakterij in glivic v nožnici (ginekologinja mi je rekla, da še to ne pomeni, da jih ni), nimam diabetesa, nosim le bombažno perilo (ali od Microfile), ne nosim dnevnih vložkov (kljub belemu izcedku, se pač raje preoblečem), večkrat se umivam tudi s kamilicami (domačimi), pa do sedaj še čisto nič ni pomagalo! Pomagala niso niti tablete proti glivicam. Sedaj se "odvajam" mini vložkov, kar je nadležno zaradi izcedka (belega, rahlega vonja).

Moja ginekologinja mi ne zna več pomagati... je možno, da je vse povezano s stresom? Zadnje čase sem namreč precej napeta, saj iščem novo službo. Drugače se z možem razumeva, me podpira, vendar je meni že vse skupaj izredno nadležno in se mi zdi, da se svet vrti okoli mojega problema. Zraven tega imam kup težav: želodec (že 10 let kronično vnetje, bolečine ob vsaki hrani, hujšanje), glavoboli, močne migrene, otekanje prstov na rokah in nogah pri stiku z mrazom, težave s ščitnico ... Vse kaže na stres torej. Poskusila sem tudi dosti alternative, v katero pa tako nikoli nisem preveč verjela in je ne mislim več prakticirati.

Za vse težave sem sicer bila že pri specialistih, ampak pomaga nič ne... Ima še kdo kakšno idejo/nasvet!?? Za karkoli bi bila izredno hvaležna!

Lep pozdrav!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljeni,

glede na vse napisano, vi vam svetovala da najprej uredite svoj mir. Predlagala bi vam kakšne vaje za sproščanje, ali da počnete stvari, ki vas veselijo, pomirjajo. Nič niste napisali, ali se ukvarjate s kakšnim športom. Če se ne, vam toplo priporočam sprehode, nato postopoma tek, kakšne skupinske vadbe, joga, pilates ...

Morda bi poskusili tudi s kakšnim obiskom pri psihoterapevtu. Skozi pogovor bi prišla do kakšne rešitve, konkretnih nasvetov, kaj lahko storite zase in proti stresu.

Glavobol, težave z želodcem, bolečine pri hranjenju so tipični kazatelj stresa. Pravite, da imate težave že vrsto let. Smiselno bi se bilo obrnit v tisto obdobje, ko so se težave začele. Ali ste bili takrat na kakšni življenjski prelomnici, stresnih situacijah, ki jim niste bili kos ... Pomembno je sproščanje, zato poskusite. Prav tako ne pozabite na gibanje - vsakodnevni sprehodi (pol ure do ene ure), če zmorete tudi tek (mešano hoja in tek), in pa seveda vpis na kakšno skupinsko vadbo, ki vas hkrati "prisili" da imate nek urnik, ki se ga držite in s tem naredite zase zelo veliko. :)

Pa lep pozdrav!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Spoštovani!

Težave so se začele v srednji šoli, ko sem na vsak način želela odličen uspeh. Nadaljevale so se na faksu, ko me je profesor 2 leti zezal z enim izpitom. Sedaj končujem magisterij in je kar obremenjujoče zraven službe. Glede službe pa se sekiram tudi tako, da delam tajniško delo, kaj drugega mi v našem podjetju nočejo nuditi, ne najti. Mislim pa, da trenutno nisem sposobna iti na drugo delovno mesto, ker mi je volja čisto upadla.

Pri psihoterapevtki sem naročena marca. Bila sem že pri eni, pa mi je rekla, da ne rabim hoditi k njej, ker nisem depresivna...alooo...
S športom sem se v tem obdobju precej nehala ukvarjati. Sedaj me zaradi sedečega dela in sedenja popoldan v šoli še grozno boli hrbtenica. Skratka: začaran krog. Vendar se že teden dni trudim, da pridem malo k sebi in telovadim;))

Hvala za mnenje!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljeni še 1x

Nasvet glede prehrane: takrat ko imate težave z želodcem - slabosti in podobno, vam predlagam da jeste otroško pasirano hrano (frutek). Meni je dosti pomagalo, ker telo vseeno dobi hranljive snovi s tem pa tudi energijo za čez dan. Je lahka in ne obremenjuje organizma.
Nasvet glede terapevta: pogooglajte za društvo DAM, na njihovi strani je seznam terapevtov, ki jih priporočajo uporabniki.
Nasvet glede športa: začaran krog se prekine samo z ostrim nožem. :) Naj bo ta nož redna vadba, tudi takrat ko bo vreme in bolečina najboljši izgovor. :)
Na spletu so vaje za krepitev hrbtenice - pomagajo, če jih redno izvajate. :)

Lepo vas pozdravljam.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zanimivo glede otroške hrane... mmmm, bom poskusila (pa še dobra je;)). Grem h ga.Merc v Maribor, ima kar dobra priporočila in upam, da bo tudi meni pomagala.
Zdaj še samo "nabavim" oster nož;)) Joj, kako prav imate!! ;)) Vaje pa skušam izvajati, samo očitno ne dovolj pogosto.

Hvala za odgovor, skrb etc.;))

Lep pozdrav nazaj!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Stevardesa, Pika Poka se je zelo potrudila v svojih odgovorih, a bom vseeno dodala kanček še sama, predvsem kar se tiče čisto fiziološke težave z nožnico. Poskusi z navadnim probiotičnim jogurtom, v katerega pomočiš kosem vate in ga vdeneš v zunanji del nožnice. Pod vato daš dnevni vložek. Vato menjaš na nekaj ur, le ponoči imaš istega. Bakterije iz jogurta zelo blagodejno vplivajo na vaginalno floro, uravnavajo pH in morda bo to pomagalo tudi tebi.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljeni Cvetka.

Preveč na dolgo bi razpredala, če bi povedala kaj vse sem poskusila. Tako je bil tudi jogurt med tem. Pa kis, vaginalne tablete, svečke, umivanje z domačimi kamilicami, samo z otroškim milom etc.... Seveda to nisem vse uporabljala naenkrat, ampak vsako posebej. Žal meni ni pomagalo.

Hvala vseeno za odgovor;)) sem ga bila vesela...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljena!
Sama nisem imela podobnih izkušenj,jih je imela pa moja prijateljica,zelo podobne...No,na koncu so ugotovili,da imata z fantom neke takšne kisline tam doli,da enostavno njej povzročna nenehno vnetje,srbenje,peče..Potem,sta dobila oba neke tabletke in stanje se je zboljšalo.Mogoče bo bolje ,če bosta oba šla na dodatne preiskave in stvari seveda prišla do konca!Mogoče bi k vsem tem nasvetom gori jaz dodala,zelo zmanjšanje mehčalca za perilo ali pa nič vsaj za spodje perilo ne!Želim ti,da se ti kmalu stanje izboljša in da zaživiš srečno brez podobnih težav!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hvala za odgovor, bo treba očitno vztrajati pri teh zdravnikih;))
Mehčalca ne uporabljam, le otroško milo, za umivanje pa občasno Chilly, drugače navadno vodo, vložki ob mesečnih težavah so le bombažni... skratka, "obvladam" ;))

Hvala vsem za nasvete, upam, da se ta začaran krog enkrat pa le konča!!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
.......da je srebro tesno povezano s pravilnim funkcioniranjem telesnega obrambnega sistema in še trdi, da so ljudje, ki nimajo dovolj srebra v sebi, bolj podvrženi raznim boleznim. Medicinski testi koloidnega srebra so pokazali, da je brez stranskih učinkov, še več, uspešno zatira viruse, bakterije in glivice (vse tri oblike infekcij), pri čemer pa ohranja koristne bakterije v telesu! .... gre za prehransko dopolnilo potrjeno s strani FDA (ameriški vladni urad )
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Sanja-pila tudi koloidno srebro, pomešala sem ga z vodo, tako je bilo vsaj v navodilih. Meni učinka ni pokazalo, žal. Hvala vseeno za odgovor;))
Na vrh Sledi ZS Objavi