Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Antibiotiki v nosečnosti

Citiraj
Noseča sem ze 24. tednov in ker sem imela zelo slab rezultat urina, mi je ginekolog predpisal antibiotike. Predpisal mi jih je že prejšnji teden, jaz pa se vedno nisem vzela nobenega, ker se bojim, da bi z jemanjem antibiotikov škodovala otroku. Vendar imam še vedno problem s slabim urinom in bolečimi ledvicami. Kaj naj naredim, naj počakam ‘v bolečinah’, če mogoce mine, ali naj začnem jemati antibiotike? Vendar se zelo bojim, da bi z antibiotiki škodovala otroku.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Draga Nataša, menim, da smo sedaj v času, ko ginekologi vedo, kdaj lahko kakšno zdravilo predpišejo in če ti je tvoja ginekologinja predpisala antibiotike, je to verjetno zato, ker je ocenila, da bodo tebi koristili in otroku ne škodovali. Moje izkušnje v nosečnosti so, da predpišejo antibiotike takrat, ko je res nujno, torej bi rekla, da je tvoje stanje ‘nujno’. Jaz na tvojem mestu bi sledila nasvetom ginekologinje in jemala antibiotike, natančno tako, kot ti jih je predpisala.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Nataša, Pokahontas ima prav. Načeloma velja, da v nosečnosti čim mamnj zdravil, vendar če so potrebna, jih zdravnik izbere zelo previdno in z najmanjšim dokazanim tveganjem za otroka. Bolezen, konkretno okužba sečil, lahko naredi bistveno več škode. Moje mnenje je, da zaupaj zdravnici.
Na vrh Sledi ZS Objavi