Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Ali je lahko v casu nosecnosti prevec ultrazvokov?

Citiraj
Imam ginekologinjo na koncesijo in kot vem, mi pripadata samo dva ultrazvoka v casu nosecnosti. Se ta dva je moja ginekologinja opravila zelo na hitro, ni mi kaj dosti pokazala kaj gleda, samo sama je opravila vse meritve, potem mi pa na hitro pokazala uz sliko. Katero nisem kaj dosti razumela, ona si pa tudi ni vzela cas in mi razlozila. Zato sem sla se k privat ginekologinji na ultrazvok, da mi je lepo na dolgo in siroko razlozila kaj vidi na posnetkih, obenem sem lahko posnetke spremljala tudi sama. Sedaj sem v 25. tednu nosecnosti in razmisljam, da bi sla se na 3D/4D ultrazvok. Ali se lahko opravi tako veliko stevilo ultrazvokov, sploh, ker jih opravljam ‘na svojo roko’ in ne pri svoji ginekologinji, ki si zapisuje in vodi evidenco za vse preiskave, ki jih naredi. Ali lahko veliko stevilo ultrazvokov skoduje otroku ?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tudi sama sem se isto spraševala, zato sem nekoliko posrfala po internetu in ugotovila, da večje število ultrazvokov, tudi če se dva opravita isti dan, ne škodujejo otroku. Če bi, sklepam, da bi te pred vsakim naročenim pregledom vprašali koliko uz si do takrat že opravila, tega pa ne sprašujejo. In tudi mene niso vprašali, ko sem se na primer prijavila na 3D/4D ultrazvok, ki je praviloma samoplačniski.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Meni so delali UZ enkrat mesečno, zadnje dni pa celo dnevno. Nič ni bilo narobe, tamala je pri večini pregledov spala.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
od mojih ultrazvokov je že kar lepo število let in takrat je veljalo, da je UZ popolnoma neškodljiva preiskava. zagotovo je ena najbolj prijetnih, če lahko tako rečem, ker prav nič ne boli niti ni neprijetna. Škoda, da se z njo ne da pregledati tudi votlih organov, recimo želodca ali črevesa. Tako pa gastroskopija in kolonoskopija ... brrr.
Na vrh Sledi ZS Objavi