Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Povišan sladkor

Citiraj
Pozdravljeni, na zadnjem sistematičnem pregledu so mi ugotovili povišan sladkor 6,3. Zdravnica me je napotila na nadaljnje preiskave. Imam zmerno telesno težo, normalno se prehranjujem, nikoli nisem bila debela, v družini ni diabetesa. Izvid me je čisto šokiral in sem v stalnem strahu, kaj vse me še čaka. Nikakor ne bi začela jemati zdravil, še posebej inzulina. rada bi naredila vse, da preprečim razvoj bolezni. Ali ima kdo kakšno idejo, nasvet, kaj lahko naredim, da zbijem sladkor in se izognem zdravilom.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
1. Izločite živila z visokim glikemičnim indeksom iz vaše prehrane. To so živila z indeksom 70 ali več. To so beli kruh, večino žit, instant riž, krompir, polnomastno mleko, sladkor…
2. Dodajte živila z majhnim glikemičnim indeksom, kot so polnozrnati kruh, kuskus, stročnice, 1% mleko, skuta, ribe, piščanec in veliko sadja. Živila z nizkim glikemičnim indeksom imajo indeks 55 ali manj.
3. Zmerno jejte živila z indeksom od 56 do 69. Živila s srednjim glikemičnim indeksom (56-69) so: 2% mleko, sir, svinjina in jajca.
4. Zavedajte se, da priprava hrane spremeni glikemični indeks. Bolj ko obdelate ali skuhate hrano, višji postane glikemični indeks. Sadje ima nizek glikemični indeks, sadni sok pa visokega. Hitro kuhan oves ima višji indeks kot počasi kuhan.
5. Vključite dobre maščobe v vašo prehrano in jih jejte z ogljikovimi hidrati. Maščobe bodo znižale glikemični indeks ogljikovih hidratov, če jih boste jedli skupaj.
6. Testirajte raven glukoze v vaši krvi bodisi pri zdravniku ali s pomočjo naprav za domače testiranje. Tako boste videli, kako različna živila vplivajo raven sladkorja v krvi.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zalka, v svetu in Sloveniji je na tisoče zgodb ljudi, ki so se pozdravili te bolezni (celo diabetes tip I) s pomočjo polnovredne rastlinske hrane. Če se boste držali tega okvirja, ste zmagali. Tudi ogromno knjig piše o tej resnici, ki jo uradna medcina prikriva. Za spodbudo en odlomek iz knjige "Jedilnik Druge gasilske brigade":

MALA MALICA je pozdraviti diabetes tipa II. Prehranjujte se z močjo rastlin!
Zakaj je bila dieta dr. Barnarda tako uspešna? Odgovor je tako enostaven, da je kar hudo: zato, ker z uživanjem slastne rastlinske hrane z malo maščobami dosežemo, da telo pokuri in presnovi odvečno maščobo iz vseh telesnih celic. Zato lahko že po kakšnem tednu insulin znova potrka na celična vrata, vtakne svoj ključ v zdaj čisto ključavnico in jo odpre. Vrata se odprejo in insulin lahko dostavi glukozo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Vseh sladkornim bolnikom priporočam, da preberejo knjigo zdravnika dr. Barnarda: Program za ozdravitev sladkorne bolezni
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Vprašam,kje je možno nabaviti knjigo dr.Barnarda?
Še eno vprašanje:ima kdo izkušnje z vzhodnoazijskim zeliščem"Sambung nyava".
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Giovani, to knjigo je možno dobiti v knjigarnah Mladinske knjige in tudi na spletu, če v google vtipkate ime knjige.
Na vrh Sledi ZS Objavi