Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

antidepresivi

Citiraj
Imam diagnozo anksiozno-depresivne motnje, za katero so mi predpisali zdravila (antidepresive), ki sem jih jemala nekaj let. zanima me, ali je depresija bolezen, ki jo je mogoče s temi zdravili ozdraviti oziroma ali je sploh ozdravljiva. zanimajo me vse morebitne izkušnje z jemanjem antidepresivov, koliko let jih je priporočljivo jemati in kako je z njihom kombiniranjem z drugimi zdravili (tudi brez recepta), ker so info, ki jih dobim pri zdravnikih precej pomanjkljive. ali antidepresivi povzročijo trajno spremembo kemije v možganih?
hvala za vse odgovore in mnenja
lp
L
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Sama imam izkušnje z antidepresivi, vendar kratkotrajne. Jemala sem jih slabo leto, po zdravnikovem priporočilu. Ko se mi je stanje izboljšalo, sem jih opustila. Pomembno je, da jih jemlješ stalno in ne le po osebni potrebi in presoji. Na začetku je bilo nekaj težav z neželenimi učinki, predvsem slabostjo, zaradi česar sem jih sama že skoraj nehala jemati, ko sem se jih navadila in je slabost prešla, pa so dosegli dober učinek. Upam, da sem ti z odgovorom vsaj delno pomagala.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
hvala za odgovor! prav dolgotrajno jemanje teh zdravil me najbolj skrbi. opažam namreč, da močno vplivajo na osebnost in jo spreminjajo. ali v primeru dožvljenjskega jemanja teh zdravil ne bom postala povsem druga osebnost?
Na vrh Sledi ZS Objavi