Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Težave s Parkinsonovo boleznijo in depresijo

Citiraj
Pozdravljeni,

Stara sem 62 let in imam Parkinsonovo bolezen. Z diagnozo sem se soočila pred 10 leti. Bolezen počasi napreduje in mi otežuje moj vsakdan. Psihično sem bolezen sprejela, vendar ker me fizično preveč ovira, nekako ne najem pravega dialoga z njo.
V zadnjem letu se soočam z izrazito utrujenostjo in zaspanostjo. Po zaužitju zdravil, se počutim dobro. Postanem gibčna in hitra, takšna kot sem bila zmeraj. Po določenem času, ko zdravila več ne delujejo v polni meri, nastopi nenadna utrujenost. Vsa ta nihanja od dobrega do nenormalnega utrujenega počutja se ponovijo trikrat na dan.
Imam občutek, da me zdravila rešujejo in hkrati utrujajo. Ne najdem pravega ravnotežja v počutju. Želim se počutiti dobro ali vsaj zadovoljivo skozi cel dan.
Trenutno zauživam naslednja zdravila:
3 tablete/dan - Nakom 250mg/25mg
1 tableta /dan – Mirapexin 0,52 mg
1 tableta/dan – Azilect 1mg
1 tableta /dan – Cipralex 10 mg ( zvečer)
Po preučitvi Navodil za uporabo, sem se odločila, da Azilecta ne bom zauživala. Zato danes zauživam vsa ostala zdravila po navodilu zdravnikov.
Že deset let zauživam Cipralex (prej se je imenoval Cipramin) zaradi takrat imenovane depresije. V navodilih za zdravljenje Parkinsonove bolezni je zapisano, da se ob zaužitju Nakoma in Mirapexina ne sme zauživati zdravil za zdravljenje depresije oz. zaviralce MAO oz. jemati hkrati z antipsihotiki.
V navodilih Cipralex je zapisano, da se ob zaužitju zdravil za zdravljenje Parkinsonove bolezni poveča tveganje za neželene učinke.
Želela bi kvalitetnejše življenje in odgovor zakaj sem tako hitro nenadno utrujena? Ali je moje zdravljenje primerno? Ali se moja zdravila dopolnjujejo ali izključujejo? Je za zdravljenje depresije primeren Cipralex v sožitju zdravil za Parkinsonovo bolezen?
Zelo bom vesela vašega mnenja ali nasveta za rešitev mojih težav in dvomov, ki mi porajajo ob moji terapiji.
Zahvaljujem se vam vnaprej za vaš odgovor in čas.
Mirjana
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Spoštovani!

PRosim preberite si ta link. http://www.medicalnewstoday.com/releases/62616.php

V nekaterih državah EU, Kanadi, ZDA in še kje, je marihuana zaradi svojih zdravilnih lastnosti že uvedena v zdravniško prakso.

Če vas zanima več mi pošljite sporočilo, da Vam pošljem več gradiva.
Na vrh Sledi ZS Objavi