Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

samomor

Citiraj
Ne me narobe razumet, samo zanima me, če kdo ve, kakšna je smrtna kombinacija zdravil, oz. pomirjeval.Sestra je stara 30 let, samska,brezposelna, pred meseci pa so ji odkrili, da ima multiplo sklerozo.Pravi, da noče biti nikomur v breme.Pred nekaj dnevi je pojedla celo škatlico pomirjeval Helex 0,5mg( to je 30 tablet). V bolnici so ji izprali želodec in rekli, da bi se druagče končalo, če bi vzela še kakšno tableto več ali pa kombinirala z drugimi zdravili.
Zdaj je v psihiatrični bolnici in zanima me, kakšna je tista "nevarna" doza, ki te pokoplje. Živi namreč sama, jaz pa imam družino in 24 ur na dan je res ne morem paziti. Rada bi ji namreč zdravila vzela ali skrila ali kaj vem kaj naj.S.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Draga Santana,

povsem razumem tvojo stisko in stisko, v kateri se je znašla tvoja sestra. Katera je smrtna doza, je težko reči, ker je to odvisno od posameznika, njegovega organizma, navajenosti na posamezne substance itd. A rada bi ti povedala nekaj drugega, Santana. Človek, ki se odloči narediti samomor, ga bo tudi izpeljal, če ne danes, pa naslednji teden. V vsakem primeru tvoja sestra potrebuje pomoč. V prvi vrsti pomoč psihoterapevta. Biti samski pri tridesetih verjetno ni enostavno, če gledaš okoli sebe svoje kolegice, ki ena za drugo rojevajo otroke, končujejo magisterije, se selijo s svojimi partnerji v nova stanovanja, hodijo na potovanja ... Biti brez službe, četudi to ni niti slučajno osamljen primer danes, je stres, ki mu ni para. In na vse to izvedeti še, da imaš neozdravljivo progresivno bolezen ... Ne vem, koliko ljudi bi vse to zdržalo.
Morda ne bi bilo napačno, če bi po odpustu iz bolnice sestro poskusila prepričati, da bi šla k terapevtu, ki bi ji pomagal premagati šok zaradi bolezni in jo opremil s potrebno samozavestjo in občutkom vrednosti. Verjetno bi bil dober naslov tudi Ozara ali Šent; tam imajo veliko izkušenj z ljudmi, ki so se znašli v podobni stiski in kličejo na pomoč. V vsakem primeru sestre ne pusti prepuščene same sebi, brez nekega aktivnega pristopa k reševanju situacije. Ti sama ne boš mogla nositi tega bremena, si čustveno premočno vpletena. Lahko pa ji pomagaš iskati poti in ljudi, ki bodo to znali in zmogli. Srečno, Santana, tebi in tvoji sestri. Zelo jo razumem. Pa tebe tudi.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
[quote"santana je napisal/a:
Ne me narobe razumet, samo zanima me, če kdo ve, kakšna je smrtna kombinacija zdravil, oz. pomirjeval.Sestra je stara 30 let, samska,brezposelna, pred meseci pa so ji odkrili, da ima multiplo sklerozo.Pravi, da noče biti nikomur v breme.Pred nekaj dnevi je pojedla celo škatlico pomirjeval Helex 0,5mg( to je 30 tablet). V bolnici so ji izprali želodec in rekli, da bi se druagče končalo, če bi vzela še kakšno tableto več ali pa kombinirala z drugimi zdravili.Zdaj je v psihiatrični bolnici in zanima me, kakšna je tista "nevarna" doza, ki te pokoplje. Živi namreč sama, jaz pa imam družino in 24 ur na dan je res ne morem paziti. Rada bi ji namreč zdravila vzela ali skrila ali kaj vem kaj naj.S.


Draga Santana, življenja za tvojo sestro vsekakor, čeprav sedaj zgleda precej črno, še ni konec. Povejte ji, da sedaj obstaja kar nekaj metod (zdravljenje z železom širjenje žil, ki ga izvajajo tudi pri nas) za uspešno zdravljenje multiple skleroze. Sama poznam dve prijateljici, ki sta se popolnoma pozdravili. Ena samo z bioenergijo, druga pa z kombinacijo bioenergije in psihoterapije - to je bilo še v času, ko te nove metode še niso prišle do Slovenije. Mislim tudi, da bi vaši sestri močno pomagala res kakšna globinska psihoterapija, kot je na primer holotropno dihanje. Samo naj ne čaka in obupuje in vi ji tudi bodite v pomoč, ne da sprašujete kaj je smrtna doza, temveč kako sestri pomagati iz depresije...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Kakšna je doza sprašujete ker ji želite potem preprečiti da ne poseduje takšno količino. Mogoče je za tem res neka logika vendar je, po mojem mišljenju, vprašanje vseeno napačno. Tako ne boste rešili problem ampak samo simptom problema. Zato bo dolgoročno problem ostal. Oseba mora dobiti zaupanje v življenje, ta pot pa lahko, priporočljivo, vsebuje strokovnjake. Težko reši to človek samo s prijatelji, vsekakor pa ne sam.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Cvetka , kateri bioenergetik jima je pozdravil MS? Mi lahko posredujete naslov?
Na vrh Sledi ZS Objavi