Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Prijateljica

Citiraj
Znašla sem se v situaciji, za katero ne bi si nikoli mislila, da mi bo doletela, zlasti ne v srednjih letih. Najboljša prijateljica je zbolela za rakom in umira. Zelo sva si blizu, vendar sem tukaj popolnoma brez idej in nemočna, ker ne vem, kako naj se ji približam. Kako ko veš, da človek umira, kako mu pristopiti, kako se z njimi pogovarjati? Obe veva, da si bliža neizogibno, vendar sama ne vem, kaj ji sploh naj rečem, ko jo vidim. Dajem ji mi neke prazne tolažbe in upe, vendar se ob tem zelo slabo počutim. Zdaj opažam, da sploh ne morem več niti dvitgovati telefona niti jo obiskat, ker me je groza svojih laži in groze, ki jo vidim v njenih očeh. Rada bi ji rekla kaj spodbudnega, vendar ne najdemo nič spodbudnega, zlasti ko pomislim na njena dva otroka. Kaj sploh reči. Kaj narediti? Kako poskrbeti, da bo imela občutek, da sem ob njej, da bom koristna in pravilno pomagala. Popolnoma sem obupana tudi jaz. Pomagajte mi!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Draga Zalka, verjamem, da ti je hudo in tudi sama ne vem, kako bi se znašla v takšni situaciji. Težko je karkoli svetovati, razen to, da ne glede na to kako se še ne znajdeš v tej situaciji, bodi ob njej, ne je pustiti same. Vsak dan znova poskušaj zbrati moči, da si ob njej. Tebi je tezko, ker se ne znajdes v doloceni situaciji, eni izmed mnogih, ki jih boš še imela v življenju, ona nima več kaj dosti pred seboj. Težko ji je, ker ima neizogibno pred seboj, ne predstavljam si, kako šele bi ji bilo, če bi imela občutek, da je še zapuščena od svojih prijateljev. In zakaj? Ker se ne znajdejo v določeni situaciji, medtem, ko se ona sooča z ... Svetujem ti, da se vsak dan znova prepričaj, da bos ob njej in vsak dan znova se uči kako ji pomagati.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Draga Zalka, poskušaj biti ob njej samo mirna, ljubeča in sočutna. Odvrzi strah in slabe občutke! Tako ji ne pomagaš. Lahko, da ji bo dovolj že samo tvoja ljubeča, umirjena in podpirajoča bližina. Zlagane besede so odveč, saj se čuti, da niso resnične.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hvala vsem za nasvete, še posebno tebi Roza!Treba je pozabiti nase in svoja čustva ter se posvetiti tistemu, ki potrebuje pomoč.
Na vrh Sledi ZS Objavi