Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vnetje mehurja

Citiraj
Zelo pogosto imam vnetje mehurja. Zdi se mi, da kar koli naredim, se vnetje po določnem času spet pojavi. Slišala sem, da so zelo učinkovite brusnice. Ali so med njimi kake razlike. Katere najbolj pomagajo? Ali ima še kdo kak nasvet za naravno pomoč? Kaj pri vas najbolj pomaga?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pomaga čaj iz brusnic, če pa po enem tednu zadeva ne mine, je pa dobro obiskati svojega zdravnika. Meni je pomagal šele antibiotik ....
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
čao! meni je pomagal pripravek po imenu Uvin, ki je kot ena taka cedevita, ki jo raztopiš v kozarcu vode. minilo je v res kratkem času. ne zamenjuj z uvin čajem, pri katerem zadeva traja dlje časa. torej poskusi z napitkom uvin, ki ga dobiš v lekarni.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljena Urška, tudi sama sem se precej časa ubadala z vnetim mehurjem in tako kot tebi, so se mi nenehno ponavljala. Poskusila sem vse, od obiskov zdravnika, pa do pitja čajev z brusnicami, Uvin čaja... Vse kar je lahko splošni zdravnik naredil v mojem primeru je, da mi je predpisal antibiotike. Ki so sicer pomagali, vendar se je vnetje nato kmalu spet ponovilo. In spet mi je predpisal antibiotike. In v nekem trenutku sem se prestrasila, da pa je teh antibiotikov prevec. V lekarni sem povprašala kako bi si lahko sama pomagala, brez zdravil in svetovali so mi pitje Uvin čaja, ki ga kupiš v lekarnah. Preverjeno, deluje! In pa pitje prehranskega dopolnila Gran Berry, ki vsebujejo izvleček brusnic. Preverjeno, deluje, toplo priporočam. Nato sem zanosila, in v času nosečnosti je velika verjetnost povečanega števila vnetj mehurja, povečanih beljakovin v urinu..., skratka bila sem idealen kandidat za še večje število vnetij mehurja. (Naj na tem mestu povdarim, da je pomembno, da ko se ta vnetja ponavljajo, da greš do svojega splošnega zdravnika, da ti preveri urin. Vedno je lahko namreč kaj hudega, kar lahko ugotovi samo zdravnik z labolatorijsko preiskavo. V mojem primeru namrec splošni zdravnik ni ugotovil nič resnega, in mi več kot to, da mi je predpisal antibiotik, ki je pomagal le za tisto vnetje, ni znal pomagati.)
In kaj mi je svetovala ginekologinja? Sedaj si želim, da bi mi kdo to svetoval že dolgo nazaj. Svetovala mi je pitje velikih količin vode. Več, veliko več, kot sem jih bila vajena. Misliš, da piješ veliko vode? Pij še več. (Vode, ne Uvin čaja in brusnic. Uvin čaj in brusnice pij le kakšna dva dni, da se stanje čimprej izboljša, potem pa vodo.) V urinu se namreč lahko nahajajo tako bakterije kot beljakovine in te je potrebno spirati. In to zna biti naš glavni problem pri vnetih mehurjih.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tudi jaz imam težave z vnetim mehurjem že od 10 leta dalje. Stara pa sem 19 let. Sama sem preiskusila veliko stvari, od homeopatije naprej. Osebni zdravnik mi pa kar naprej predpisuje Primotren, ki pa nima več svojega učinka. Jaz imam kronično bolezen, sam mi leva zaklopka ne deluje pravilno. Bolečine so tako hude, da bi najraje opravila kirurški poseg.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Treba se je izogibat prepihu in klimi. Vse to povzroča vnetje. Osnova je pitje veliko tekočine predvsem čajev brusnice in ursi čaja-http://si.draagle.com/#!drug/ktc/?sub=10. Pri tem je potrebno paziti da ga ne pijemo prepogosti (do 5x na leto). Pri hujši okužbah je potreben antibiotik (ponavadi Primotren, kinoloni). Najboljša je pa preventiva in izboljšanje imunske odpornosti.
Na vrh Sledi ZS Objavi Uredil Veronika K dne sreda, 03. avgust 2011 ob 12:57