Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Driska

Citiraj
Že dva dni me daje huda driska in sem že čisto izčrpana. In ni dovolj, da me driska izčrpava, napadel me je še močen glavobol. Jedla nisem nič razen nekaj žlic svežih borovnic in prepečenec. Pijem čaj in vodo. Kaj naj še naredim? Ali ima kdo še kakšen predlog? Predvsem me zanima kaj lahko jem, če sploh kaj, preden postanem prosojna.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Lepo pozdravljena, Martina. Poskrbeti moraš za počitek in za to, da nadomestiš vse elektrolite, ki si jih izgubila. To lahko storiš tako, da greš v lekarno in kupiš prašek ali pa si pripraviš raztopino s himalajsko soljo (to običajno storim sama). Prvi dan ni nič hudega, če ne ješ, naslednje dni pa je že potrebno (npr. riž, banana, riževi prigrizki ...) Če ti ne bo uspelo ustaviti driske, moraš nujno k zdravniku, saj ti bo morda pomagal z infuzijo. Da jo boš ustavila, pa jemlješ tudi medicinsko oglje, prebavo pa pomagajo urediti tudi probiotiki.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pri driski moraš bit previdna, ker lahko hitro dehidriraš. Ker traja že dva dni, pojdi raje k zdravniku. Če je stvar resna ti morajo dati infuzijo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Draga Brina, mislim da bi bilo koristno obiskati zdravnika in narediti nekaj splošnih preiskav. (kri, voda ščitnica .....) Še bolj koristno pa bi bilo, da bi odšla na dolg dopust, izklopila vse stresne dejavnike, ker vse tvoje težave kažejo na močan stres ...organizem se ti je uprl
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
v tem primeru je dobro jesti hrano, ki zapira. kolikor vem, so to predvsem banane in črna čokolada (če se ne motim, sem to prebrala v članku v vivi? - predlagam, da pobrskaš po portalu in poiščeš članek). slišala sem tudi, da v teh primerih pomaga coca-cola. vsekakor v primeru dolgotrajne driske pomaga jemanje medicinskega oglja, vseskozi pa moraš uživati elektrolite, ki se z drisko iz telesa izpirajo. vsi probiotiki niso enako dobri, zato se glede tega posvetuj s farmacevtko v lekarni. hitro okrevanje ti želim
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
So ti že zgoraj vsi svetovali, kako in kaj. Driska je zelo nadležna, zna bit pa tudi nevarna, saj te lahko povsem izsuši, ne da bi se človek sploh zavedal, kako nevarno dehidriran je. Če se driska ne bo ustavila, res pojdi do zdravnika.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pomagajo tudi postana naribana jabolka, pa pretlačene banane; iz borovnic si skuhaj čaj - pij in pojej tudi borovnice iz čaja. Nekateri priporočajo tudi postano coca colo. Nenehno se kontroliraj, da ne bi dehidrirala. Če se ti stanje ne izboljša in če si omotična, zaspana - takoj pokliči zdravnika.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mene driska nikoli ne skrbi. Pojem malo oglja in me takoj zapre.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Oglje ful pomaga, drugače pa liter borovničk spiješ in si fizično (brez driske)in psihično (v rožcah) čist kul:)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ali pa kakšne tabletke proti driski. Lahka hrana in kar je super: temna čokolada! :-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
@zgodovinar, nezačinjen riž pomaga ustaviti drisko, mora pa biti zelo razkuhan, da se nabere riževa sluz. Prav tako pomaga nesladkani pravi čaj ali čaj iz suhih borovnic; najbolje je, da seveda kak dan ali dva nič ne ješ in uživaš samo čaj. Potem pa priporočam kuro s probiotiki.
Na vrh Sledi ZS Objavi