Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Hemoroidi in nosečnost

Citiraj
Nosečnice, hoj!

Grozljivka! Sem v sedmem mesecu. Razgnalo mi bo zadnjo plat. Kaj vi delate, da si olajšate hemoroide. Nikoli prej nisem imela težav, zdaj pa imam občutek, da mi gleda pol črevesja ven. Na pomoč!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Uf, zelo zoprna nadloga. Si pri ginekologu že izpostavila problem? V nosečnosti so hemoroidi pogosto le prehodna težava, ki kasneje v celoti izgine ali pa se vsaj močno omili. ni pa seveda nujno. Pojdi prej še v lekarno in prosi za kak gel, ki jih je zdaj že kar nekaj, kot vem. Pomaga tudi sedenje na plavalnem obroču. Tega si porodnice pogosto nabavijo tudi po porodu, če so bile šivane in jih bolijo šivi. Kakšno imaš pa prebavo? Greš redno na blato? Hemoroidi so še hujša nadloga, če imaš zapečeno blato, kot pravijo zdravniki in se močno napenjaš vsakič. Ker si noseča, ti ne bom svetovala, ampak kakanje čepe na školjki menda odpravi marsikatero težavo s prebavo. Čučavci, kot jih poznajo v južnih republikah, so menda bistveno bolj fiziološki in črevesu prijaznejši kot naše lepe wc školjke... Ampak kot rečeno, v nosečnosti je plezanje po školjkah lahko precej tvegana reč. Morda po porodu.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tako je, v nosečnosti so hemeroidi pogost pojav. Baje kasneje vse mine. Vsekakor pa trdo blato ne pomaga, zato bi ti svetovala, da si urediš prebavo in sicer tudi tako, da vsak dan poješ en probiotični jogurt. Neverjetno kako pomaga. In dokler se ti prebava ne uredi, jej redno enega na dan. Pa več vode pij. In se poskušaj čimmanj napenjati ko greš na blato.
Na vrh Sledi ZS Objavi