Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Motnje srčnega ritma - je lahko kriva ščitnica?

Citiraj
Nekaj let nazaj so mi diagnosticirali ventrikularno ekstrasistolacijo, kar je sicer nenevarna motnja srčnega ritma (srce mi v mirnem stanju lahko za kakšno minuto začne močno razbijati, potem pa se samo od sebe umiri, kar je lahko zelo neprijetno ...). Dodatno semm naredila še obremenilni test, na katerem mi niso ugotovili ničesar. Sem pa slišala, da je lahko eden od vzrokov tudi motnja v delovanju ščitnice, a se še nisem odločila, da bi opravila kakšen pregled. Kaj mislite, bi morala opraviti ultrazvok ščitnice oz. ali je še kakšna preiskava, ki bi lahko izključila motnjo v delovanju ščitnice?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Prvi korak je pregled krvi - vrednost TSH in drugo. Pri hipertirozi ti srce prehitro bije, pri hipotirozi pa počasi. Tudi krvni tlak je pri prevelikem delovanju ščitnice lahko povišan, pri premajhnem delovanju pa prenizek. Na forumu društva "Metuljčica" najdete veliko podatkov, odgovorov in izkušenj obolelih na ščitnici.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljen!
Jaz bi vprašala za moj izvid se ne spoznam prav nič...prvi izvid kvi sem imela te rezultate...TSH 0,00; FT3 13,40; FT4 28,32;
Nato mi je zdravnik za ščitnico naredil UZ p piše...Desni reženj meri 17 mm X 15 mm, levi 18mm X 16 mm. ščitnica je grobe, nehomogene srukture, brez nodusov. Trahea ni dislocirana ali utesnjena.

Koža je topla, suha. Dlani so vlažne. Tremorja rok ni. ščitnica ni palmatorno povečana, je trša, pomična, na otip ni boleča. Penbertonov znak je negativen. Bulbomotorika b.p., venice niso vnte, širša desna očesna reža. Bolnica je evpnoična innormokardna 93/min., RR 117/83.

očutim e nervozno, utrip srca imam preko 100 na min, zelo utrujena brez volje, potim sev glavo nenormalno, hujšam nič, zelo semi tresejo roke.
Na vrh Sledi ZS Objavi