Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vnetje črevesja

Citiraj
Spoštovani,

Moja hči je bolna že od 1.leta osnove šole. Najprej je imela v 1.razredu ture vsakih 14 dni, v petem razredu je bila bolna vsakih 14 dni. Glavoboli in bolečine v trebuhu. Zdravniki pa so jo zdravili za virozo. V 9.razredu je prišlo tako daleč da jo je glava bolela non sto, shujšala je in ni mogla v šolo. Dali sva celo kalvarijo čez. Od psihologov, psihiatrov.....slikanje glave, valovanja možganov, ker ji je že pešal spomin.

Da skrajšam, po 9 letih so končno ugotovilo da ji ščitnica ne dela. Dobila je tablete. Nekaj časa je bilo v redu, potem pa se je spet začelo. Šli sva privat k neki zdravnici, ki nama je zelo pomagala. Samo pogledala jo ji rekla, da ima probleme s tenkim črevesjem. Naj ne uživx nobenih žit in glutena. Sedaj je 3.tje leto na dieti. Do fakultete (zaradi bolezni je gimnazijo delala sama. Hodila je na izpite) je bilo super. Potem pa je verjetno zaradi stresa glede študija spet zbolela. Šla je na urgenco zaradi močnih bolečin v trebuhu. Tam so sumili na KVČB. Sla je na kolonoskopijo. Tam so ji rekli da ima zelo vneto črevesje in da je verjetno imela celiakijo, glede na vse. Da ji glede bolečin ne morejo pomagati, naj se le izogiba hrane na katero ima intoleranco(tega pa je ogromno). Tudi to sva naredili. Svežega sadja ne sme. Res se drži diete, a vse gre tako počasi nazaj.

Zanima me, kako bi se ji dalo še pomagati. Saj je bolna praktično od 5.razreda OŠ. In praktično nima življenja. Pa bo dopolnila komaj 23.let.

Pa da ne govorim, kaj vse sva doživeli....

Že vnaprej hvala za odgovor.

Mamica Tanja
Na vrh Sledi ZS Objavi