Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kolonoskopija

Citiraj
Imam napotnico za kolonoskopijo. Vsi me strašijo, kakšen grozen pregled je to, jaz pa ga moram opraviti, ker imam težave. Strašijo me, da je pregled zelo dolg, da povzroča blazne bolečine, že cel teden ne spim, ker me je tega zelo strah. Ali kdo za kakšno možnost, da mi to opravijo v anesteziji oziroma ali vzamem kakšne protibolečinske in pomirjevalne tablete pred posegom?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
moj dragi je pred nekaj meseci opravil kolonoskopijo in po njegovim izkušnjah to res ni prav prijetna izkušnja, nikakor pa to ne sme biti razlog, da ne ne opraviš, ker je v mnogih primerih nujna za to, da bolezen odkrijejo. kolikor vem njegovi želji po sredstvih proti bolečini in pomirjevalih niso ugodili, kot razlog pa so navedli, da je to zato, ker obstaja možnost, da med pregledom predrejo črevo, na kar se mora bolnik odzvati. ker je to res bolj teoretična možnost, bi jaz v tem primeru vsekakor pred pregledom vzela kakšen pain-killer in sedativ. ne bi škodilo, če o tej možnosti povprašaš svojega osebnega zdravnika. Pogumno! pa poročaj o izkušnji
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Uspešno sem prestala kolonoskopijo ! Ni bilo tako hudo( čeprav je pregled sila neprijeten) sem pa upoštevala vajine nasvete in se pred pregledom "najedla" pomirjeval. Hvala!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zalka, bravo! Upam, da so bili tudi izvidi ok!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zalka, super! No, povej, kakšni so bili izvidi, vse ok?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Izvidi so ok! Hvala bogu! Me pa že dolgo ni bilo tako strah-preiskave in še bolj čakanja na rezultate.Pregled je sicer zoprn ampak se splača, znebila sem se "dveh ton skrbi".
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ciklon, robert smodej: zakaj pa sta imela tolikokrat kolonoskopijo? Kaj to so redni preventivni pregledi po prvi kolonoskopiji?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
kako "preventivni" pregledi so to, no to res ne vem...ker po moje ni nekega napisanega pravila na koliko let moraš imeti kolonoskopijo, ampak... jaz imam Crohnovo bolezen že petnajsto leto in to je kar dolgo obdobje, ko lahko sam s kolonoskopijo ugotovijo "napredek" bolezni...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz sem imel kolonoskopijo minule teden v Diagnostičnem centru Bled v Ljubljani.Vsem, ki vas je pregleda strah, tudi zaradi nekaterih zapisov na tem forumu lahko iz lasne izkušnje povem, da je pregled sicer neprijeten, vendar popolnoma neboleč. K temu pripomore tudi izredno prijazno in strokovno usposobljeno osebje. Skratka korajžno na pregled, ki am lahko reši vaše življenje. Da ne bo kdo mislil, da sem kakšen junaški Rambo naj omenim, da imam relativno nizek bolečinsli prag kar moje trditve naredi še bolj realne.
Na vrh Sledi ZS Objavi