Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Utrujenost, izpadanje las in suhe oči

Citiraj
Pred dnevi sem bil na splošnem pregledu pri zdravnici. Omenil sem ji, da sem zadnje čase zelo utrujen, da mi bolj intenzivno izpadajo lasje in da imam čisto suhe oči. Napotila me je na laboratorijske teste (ki jih še čakam). Rekla je, da moramo izključiti sum na avtoimunske bolezni. Zdaj pa ne vem, za kaj gre. Je imel kdo podobne simptome in se mu je razvila kakšna bolezen?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Popolnoma enake simptome sem imela med nosečnostjo, ampak to najbrž ni razlog pri tebi... ;-)
Resno: vzrok utrujenosti je bilo pomanjkanje železa, za izpadanje las so bili krivi hormoni, za suhe oči pa preveč računalnika in preveč suh zrak v prostoru.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
nekaj od teh simptomov sem imela tudi jaz, vendar sem reševala vsakega posebej. za oči obstajajo kapljice, ki jih kupiš v lekarni, proti utrujenosti pa lahko veliko narediš s spremembo življenjskih navad in prehrane. jaz sem opustila vso konzervirano oz že narejeno hrano, kot so paštete, juhe v vrečki, klobase in podobno. uvedla sem velike količine zelenjave (s sadjem se bolj ko ne silim) in ribe. občasno, ko mi res pade energija, si pomagam z dodatkom Q10. stanje se je precej izboljšalo. glede izpadanja las bi se obrnila na kakega dobrega dermatologa, preden zamenjaš kup šamponov, kar lahko samo škodi.
iz vsega srca upam, da bodo preiskave izključile avtoimuno bolezen. srečno
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hm, tudi meni se včasih podobno dogaja: utrujenost, suhe oči in tudi izpadanje las (vendar ne obilno). Hm, kaj pa vem...utrujenost niha, je pa je ni...zdaj poleti morda malce več...suhe oči pa imam vedno, ko sem pred računalnikom...lasje pa sicer izpadajo, vendar nič tragičnega...hm, ampak to je moja izkušnja...
Na vrh Sledi ZS Objavi