Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

sistemske bolezni vezivnega tkiva

Citiraj
Pred priblizno 8 leti so se mi po telesu zaceli pojavljati rdeci in srbeci izpuscaji...kot, da bi bila alergija. Bila sem pri dermatologu in alergologu (tu so ugotovili, da imam povisan ANA titer 1:640, ne vem, ce je to visoko ali ne). Nato sem hodila nekaj casa k revmatologu, ki mi ni postavil nikakrsne diagnoze, le, da imam pac prisotna ta protitelesa, ki pa naj ne bi bila aktivna. ker sem se pred 5 lei izselila iz slovenije nisem sla vec na pregled k revmatologu, pa tudi nisem imela nobenih tezav (razen poleti sem se mogla izogibati soncu, ker drugace me koza obupno srbi).
Zadnje mesece se mi ponovna pojavi kak rdec izpuscaj. Nastopile so mi bolecine v sklepih (najbolj me bolijo sklepi na roki, zapestje in prsti. Bolecina se pojavlja nekajkrat na teden in je najbolj hudo zvecer, ponoci in zjutraj).
Kaj mislite, da je mozno, da bi imela katero izmed avtoimunih bolezni? Kako si lahko sama pomagam? Ce se bodo bolecine se ponavljale bom zahtevala napotnico za ponovni pregled pri revmatologu.

lp
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zdravo, glede na povišan ANA titer in bolečine v sklepih je povsem možno da gre za avtoimuno bolezen. Ali ste že bila ponovno pri revmatologu?
Na vrh Sledi ZS Objavi