Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Izkašljevanje

Citiraj
Sem dolgoletni kadilec ( skoraj 2 škatli na dan) in zadnje čase me je začel skrbeti moj kašelj, ki traja že skoraj leto dni. Najbolj zoprno je zjutraj z izkašljevanjem...., naj grem na slikanje pljuč?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jutranji kašelj, izkašljevanje in težka sapa so znaki kronične obstruktivne pljučne bolezni, za katero velja, da si jo "prikadite". Kajenje je namreč njen najpogostejši vzrok. Zato je najučinkovitejša preventiva nikoli začeti kaditi, kadilci pa z opustitvijo kajenja preprečijo napredovanje bolezni v hudo invalidnost.Čas je, da obiščete osebnega zdravnika ter opravite spirometrijo oziroma izmerite pljučno delovanje.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Sam sicer ne pokadim toliko, hvala bogu (še bolje bi bilo nič, vem). Mene pa zanima ena stvar: Ali redno ukvarjanje s športom pozitivno vpliva na zmanjšanje pojavljanja KOPB navkljub kajenju ?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Morda še to, moj šport je gorsko kolesarstvo (gor in dol), pogosto vozim na utripu čez 80% maximalnega utripa, zlahka zmorem voziti na skoraj 90% maximalnega eno uro (po direktni metodi). Seveda se zavedam, da bi bilo pametno nehati kaditi, ampak tokrat me zanimajo samo ti podatki.
Na vrh Sledi ZS Objavi