Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Laringitis pri otrocih

Citiraj
Moja hčera ima pogoste ponavljajoče laringitise. Napadi so zelo hudi in ob vsakem letimo na dežurno, kjer ji dajo inhalacije, včasih tudi inekcije. Potem traja še kar nekaj časa oz nekaj dni, da se kašelj umiri. Skoraj vsak drugi mesec je po cel teden odsotna iz šole. A ima kdo kakšne izkušnje, nasvet, kako bi to bolezen olajšala? Kot vidim, preprečit ne morem. Kaj pa preventiva?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Kristina, vem kaj doživljate ob napadih laringitisa. Moj sin je prvega imel že pri sedmih mesecih in potem vsako leto po 6,7 napadov. Lahko te potolažim samo tako, da proti najstniškemu obdobju laringitisi počasi izvenijo.
Nekaj mojih priporočil: ne glede na to, kako hud je napad, ohrani trezno glavo. Otrok, ki ima napad, predstavljaj si sebe, da ne moreš dihati, je v hudi stiski, zato potrebuje tebe, da ga umiriš (živčna energija učinkuje prav nasprotno). Mi smo takoj, ko se je začel napad, natočili vodo v banjo, da je vdihoval paro, ki zmehča otekline. Pa še nekako zamotil se je, ko se je igral v vodi. Ko je bil starejši sem zavrela kamilice v posodi, da jih je vdihoval. Pozimi hčerko zavij v deko in jo drži pri odprtem oknu; mraz prav tako omili oteklino. Nenehno jo božaj, govori ji pomirjujoče besede ... morda spi tisto noč pri tebi (ko mine). Mi smo poskušali prvih 20 minut napada to umiriti. Če ni bilo zboljšanja, smo takoj obiskali urgenco.
Naslednje dneve, ko je doma, ji večkrat zavri vodo ali kamilice,da vdihava (ko je bil sin majhen,sva se pojkrila z rjuho, iz papirja sem mu naredila ladjice, ki so plavale po kamilicah, ali pe sem mu pravila pravljico - pokrita sva bila oba, ker moraš otroka vsako sekundo nadzirat.
Morda še to - pri mojem sinu je učinkovalo sredstvo (sirup ali tablete) za blaženje alergijskih reakcij, ki sem mu ga dajala skozi celo zimo. O tem se vseeno posvetuj s hčerinim pediatrom.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Najlepša hvala. Kaj pa na potovanjih?
Pa še to - hčerka je zadnje časa, če jo kaj pokregam, začela kašljati oz. se sili h kašljanju ali pa nakazuje, da težko diha. je to značilno?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mi smo sinu pred dopustom (3-4 dni) začeli dajat sirup za lajšanje alergijskih reakcij, ker sem ugotovila, da ob vsaki spremembi okolja, dobi napad, in da situp učinkuje. Sirup sem mu dajala tudi vse nadaljnje dneve na dopustu. Amapak, vseeno se posvetuj s pediatrom. Ko smo bili na potovanjih v tujini, sem v vsakem kraju (če smo taborili) vsakič preverila, kje je dežurna služba; za vsak slučaj.
Glede kašljanja kar tako - tudi nam se je to dogajalo, zelo moteče je bilo, ker je to počel tudi v šoli (pred testi, spraševanjem ...)Ko sem to analizirala, sem ugotovila, da je med resničnim napadom začutil moj strah, paniko ... kar je nezavedno prenesel na veliko situacij, ko je bil v stiski. Po tem sem v takšnih situacijah nastopila zelo oštro: Vse je v redu. Dobro dihaš in se v redu počutiš!!!! To sem se dogovorila tudi z učiteljico v šoli. V nekaj mescih smo to "premagali".
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Preizkusite solne terapija. Resnično pomagajo, pa še naravne so.
Na vrh Sledi ZS Objavi