Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Alergija na sonce - kaj pomaga?

Citiraj
Zanima me, kaj naredite, da ne dobite alergijo na sonce. Mene namreč doleti vsako leto maja in potem nekaj časa jem tabletke in se umiri. Potem je celo poletje vse ok. Kaj je tisto, kar najbolj pomaga vam? Ali se postopoma izpostavljate soncu, ste že poskusili kakšno obliko zdravljenja in ali ste se testirali za alergije?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Lahko da gre za preobčutljivostno reakcijo - morda je kombinacija sonca, morske vode, če ste se kopali in kreme za sončenje. Najbolje je, da za preprečevanje uporabiš kremo za kožo, nagnjeno k alergijam, ki vsebuje mineralne filtre, ki se ne vpijejo v kožo in je ne dražijo. Vprašaj v specializiranih prodajalnah ali v lekarnah, kaj ti svetujejo. Sicer pa je najbolje, da opraviš fotoepikutani test na dermatološki kliniki (ampak mislim, da ga lahko delaš jeseni in pozimi). Tam ti bododali najbolj točen odgovor in navodila, kako in kaj.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Si poskusila s kisom? Kis ima številne zdravilne učinke na kožo, ker uravna njen Ph. Naj te vonj ne skrbi. Natri si kis v kožo zvečer, do jutra se boš povsem razdišala.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Že leta uporabljam Vichy kremo za sončenje, faktor 20 ali 30. Od takrat ni alergij, lahko se sprehajam tudi po najmočnejšem soncu, res pa je, da ne porjaviš... Pa malo dražje je tudi...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hotela sem se samo pohvaliti, da sem uspešno in srečno prestala morje in močne sončne žarke. Uporabila kremo od dr. hauschke (povsem naravna) in sem zelo zadovoljna. Sicer pa sem tudi večino časa preživela v senčki ... Ampak nič srbenja in pikic!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
vesela sem zate larisa, mene je kar groza, ker se na dopust odpravljam po najhujši vročini čez dva tedna , ker dragi ni dobil dopusta v drugem času. meni kreme ne pomagajo, poskusila sem res vse mogoče, še najbolj se je obnesla avene 50, vendar potem, kot je rekla sandra, nisem prav nič zagorela. mogoče letos poskusim kremo dr. hauscke, kot je predlagala larisa. imam pa dober recept, ko se alergijska reakcija že pojavi (saj, v tem sem strokovnjakinja!), in sicer silicijev gel. vendar bi seveda veliko raje reakcijo preprečila, kot da jo moram zdraviti, ker je tudi videti grozo, še posebej po dekolteju in sem prisiljena nositi povsem zaprte majice. tako da, punce, držte pesti! dom poročala, kako je bilo
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
živjo,

meni je pomagalo mazilo synopen (se mi zdi da se tako napiše), samo ne vem, če je še v prodaji. Drugače sem pa začela uporabljati kremo Eucerin - proti alergiji in je nisem dobila celo poletje....samo se ne smeš pozabiti namaziti, ker čim greš enkrat na sonce nenamazan/a, te že začne srbeti.

Lp
Ela
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Letos sem jo fasala tudi jaz. Ugotovila sem, da ni pomagala nobena krema za sončenje, antihistaminiki (tabletke in kreme) ... Nič ... dokler se nisem odpravila domov. Potem je bilo pa takoj vse ok. No, škoda ...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
A imate probleme samo na morju ali tudi v hribih? Če samo na morju, mogoče ni samo alergija na sonce, ampak tudi na sol. Jaz imam večje probleme na Jadranu, kot drugje po Sredozemlju, še manj problemov pa imam v tropih! Tako, da nisem prepričana, da gre za moč sonca...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Sončenje na morju
Rešitev: solarij, tablete za alergijo

Potek: Obiskovanje solarija pred morjem ter jemanje tablet pred morjem ter vsak dan na morju.

Moja izkušnja: Vsako leto sem se boril proti alergiji, na kar sem si letos pred odhodom na morje prebral nekaj nasvetov na forumih. Le ti so mi pomagali rešiti to težavo.

Moj podroben potek priprave na morje:
1.) 10 dni pred odhodom na morje sem odpravil v solarij. Obiskal sem ga na vsaka dva dni. Torej približno pet obiskov, prve tri obiske po 4 minute ter naslednja dva po 6 minut. (nepomembno: izmenično ležeči in stoječi položaj). Le ti obiski so mi prinesli vsaj neko podlago pred pravim sončenjem (močno sonce na morju).

2.) 3 dni pred odhodom na morje sem začel jemati tablete za alergijo (claritine). 1 na dan.

3.) Vsak dan na morju 1 tableto, sam sem jih jemal zjutraj. Sama tableta drži 24 ur.

4.) Uporabljal sem klasično kremo za sončenje tipa Nivea (Kids/ za otroke ampak prav to verjetno prinese večjo zaščito) faktorja 30. Zadnjih par dni na morju pa sem tudi poizkusil brez kreme, in to ob najhujših urah 13-15 in povem, da ni bilo niti male srbečice ali pojava izpuščaja.

5.) Ker je tu velika verjetnost, da je alergija kombinacija sonca ter slane vode sem se po kopanju dobro stuširal, nato pa takoj obrisal do suhega ter nanesel kremo za sončenje. (to so ključne točke proti alergiji!)

Kar se tiče samega sončenja na plaži: Ni potrebe po skrivanju v senci ampak le brez pretiravanja, kar bi znalo "priklicat" izpuščaje.

V času ko sem bil na morju se mi znaki alergije niso pojavili niti enkrat!! kar mi je prineslo mnogo veselja, zato sem spisal ta članek, ki vam bo pomagal preprečiti ali vsaj omiliti alergijo na sonce.

Sam sem alergičen na kar precej stvari, kot so cvetni prah, pršice, hrana(večina sadja), sonce, pik ose (kar sem nedavno izvedel z izkušnjo, ki je bila na sreče blage reakcije (močni izpuščaji po celem telesu)), predvidevam da tudi na sol (morska voda ter znoj). Nekaj let me že preganja ta slaba bolezen na morju. Vsako leto se mi je postopoma vsak dan na morju začenjalo. Najprej nekaj izpuščajev in misliš da saj bo bolje in se greš naprej sončit. Na koncu pa dobiš tako močne izpuščaje, da ponoči ne moreš spati. Takrat se mi je koža celila in to je tako obupno ker te celi čas nekaj pika v koži ampak si ne moreš nič pomagati in še tam ko so izpuščaji se barva ne prime.
Na srečo sem se poučil o tem in razrešil problem.

Le poizkusite te točke in nebo vam žal. Recimo adijo alergiji in pozdravimo sonce!

Jan :)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Dober dan. Pri alergijah si lahko pomagamo tudi z zelišči, čeprav so včasih ravno zelišča tiste, ki lahko povzročijo alergijo. Skratka, zelišče, ki ga uporabljamo moramo poznati. Tu je ena spletna stran, kje pišejo o zeliščih http://www.rozma.si. lep pozdrav.
Na vrh Sledi ZS Objavi