Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Zelišča v lončkih

Citiraj
Rada bi vzgojila več zelišč v lončkih (baziliko, timijan, meliso...). Zelišča bi rada imela notri, vendar so moje dosedanje izkušnje s tem slabše. Že dvakrat sem namreč poskusila posaditi baziliko in timijan, ki sem ju imela notri z ostalimi sobnimi rastlinami (bilo je zgodaj spomladi), semena sicer so pognala, vendar tudi kmalu ovenela :-( Ne vem, ali je bila težava v tem, da ni bil prostor pravi, premalo svetlobe, premalo vlage...kaj vem...Ali imate kakšne izkušnje s tem? Še to bi povedala, da sem v tretje poskušala posaditi baziliko in timijan, vendar sem jih tokrat postavila ven in uspeli sta!!! :-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz ponavadi posadim kar sadike v lonček, torej probaj sedaj baziliko in timijan z vrta posaditi v lonček.Za timijan ne vem, vem pa, da bazilike ne smeš preveč zalivati.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Meni pa krasno uspevajo v lončkih - na sončni strani; pod lonček dam vedno kakšen podstavek in vsak dan dolijem nekoliko vode - tudi pri baziliki. Nikoli jih ne pustim, da bi bila zemlja suha. Meliso pa daj v nekoliko večji lonček, ker se razraste.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Sem se odločila, da tokrat poskusim še enkrat, upošotevam nasvete, jih postavim na sončno stran...držim pesti, se z njimi pogovarjam...pa bomo videli :-))
Na vrh Sledi ZS Objavi