Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Zdrava prehrana:

Citiraj
Zdrava prehrana:
Ali vemo kaj naj bi bila- zdrava prehrana!?

Moj pristop temu problemu, kot raziskovalcu »Biotronike nova veda«, je povsem drugačen, ker na osnovi mojih odkritih naravnih zakonov, lahko bolj natančno in konkretno obrazložim na vsa še ne povsem obrazložljiva vprašanja:

Na splošno povedano- da vsaka hrana, kot tudi vse drugo, predstavlja določeno kombinacijo atomov sestavljenih v molekulo ter s tem določeno materijo in ker je kombinacij atoma ogromno, je tudi kombinacij hrane nešteto, bi zato lahko rekli, da je nemogoče najti tisto pravo zdravo hrano, če to gledamo po sestavi molekul pa vendar ni tako!
Biotronika n.v.- pozna in loči v glavnem le tri energije: nevtralna, negativna in pozitivna energija, ko so vse te vrste možnih kombinacij atomov povezanih v molekule, so ustvarjene tako, da njihova ustvarjalna energija izhaja le kot ena energija, od navedenih treh energij!

Človeku je sicer omogočeno registrirati posamezne energije, kot je to omogočeno tudi živali, vendar sodoben človek v sedanji dobi ne verjame več svojim občutkom, raje verjame komercialni literaturi in se zato lahko posledično večkrat sreča z nenaravno hrano, ki jo človekovi geni in obrabni sistemi ne prepoznajo ter zato preventivno ne ukrepajo, pa nastajajo razne zdravstvene težave!

Radiestezist ali tudi biotronik pa lahko enostavno izmeri škodljivost s svojem nihalom ali pa z biotenzorjem in ne bo veliko zgrešil, medtem ko ljudje, ki so od otroštva razvijali svoj okus hrane in pijače na osnovi svojih izkušenj, ki temeljijo na informacijah štirih indikatorjev kot so: oči, nos, ustna votlina in želodec, kateri s tem tako izbirajo kvaliteto hrane, ki naj bi bila primerna za njihovo telo, vendar če se le prevarajo vsi predhodni trije indikatorji, potem pa običajno nastopa še zadnji indikator- želodec, ko vso hrano zavrže ter v spomin zapiše, da nikoli več te hrane ne konzumira in se z leti njegov memorij o vrstah ter kvaliteti hrane, vse bolj razvija in izpopolnjuje.
Na ta način se potem po sposobnosti izbire hrane, človek skoraj ne razlikuje od živali, ki je tako usposobljena, da si točno ugotovi primernost in količino hrane!
Zato ljudje z visokem zaznavanju kvalitete hrane in pijače, se običajno smatrajo za gurmane in jih največkrat tudi uvrščajo v komisije za natančno ugotavljanja kvalitete hrane ter pijače!

Kaj je potem zdrava naravna hrana?

Moram prvo povedati, da tako imenovana »Biohrana« ni vsaka biohrana zdrava hrana, posebej zato, ker jo nekateri še vedno gnojijo s hlevskem gnojem in tudi gnojevko, ki je zelo negativna in tudi sami bilki lahko zelo škoduje, zato takšna zelenjava še posebej smrdi po gnoju/ dušiku, ki je tudi zelo strupen!

Drugi problem ki ga vsebujejo bio prehrane je v tem, ko je takšna hrana pridelana v toplih gredah, kjer je takšni hrani odvzeta naravna sončna energija s tem, ko mora Sonce plastno predirati toplotne zaščite rastlinjaka, se pri tem ugodna sončna energija transformira iz ugodne v neugodno energijo pa zaradi tega takšna rastlina ali plod menja polno energijo, kar se precej pozna tudi pri okusu hrane, ko se ta spremeni iz ugodnega v neugoden okus, medtem ko se pa kemično skoraj ne menja, se pa zato energetsko precej loči!
Saj nam hrana pomeni predvsem energetsko in ne toliko kemično koristnost!

Tretji problem pa je ta, da je rastlina ali klavna žival prikrajšana za njen naravni prostor, kar močno vpliva na počutje živali, kot tudi rastline, se to trpljenje tudi vnese v njene celice in ko človek takšno hrano užije se mu ta energija sprosti v njegovo telo in celice, mu žival ali rastlina s tem vrne tisto, kar je človek dal izkoriščenem bitju ali rastlini, je zato tako zelo težko najti naravno zdravo hrano!

Kako potem nabaviti zdravo in naravno hrano?

Torej če kupec ne more izmeriti energijo nabavljene hrane, jo naj doma preizkusi s svojimi štirimi indikatorji, ko bo s tem lahko dobil konkretne podatke te določene nabavljene hrane in če mu ne ugaja, naj jo zavrže pa bo v prihodnje kupoval drugo, po možnosti kvalitetnejšo hrano in si tako končno našel in izbral hrano, ki naj bi bila ugodna za njegovo telo!

Problem pa tudi nastaja če je hrana nepravilno pripravljena za konzumacijo!

Prehrana ne glede ali je zelenjavna, ali pa živalskega porekla, v surovem stanju vsebuje mnogo neugodnih energij, ki jih je potrebno izločiti iz surove prehrane, da bo hrana brez stranskih vonjav in priokusov, bo s tem tudi bolj zdrava, ker vsak neugoden priokus kot tudi neugoden vonj oznanja, da so v hrani škodljive snovi.

Škodljive snovi izhajajo predvsem iz ostankov organskih gnojil (hlevski gnoj), v obliki dušika, bolezenskih klic, zaradi gnitja v okolici rastline ali same rastline, ki ni bila pravilno vzdrževana, v času rasti ( premalo žvepla) pa je tudi lahko prevelika doza raznih škodljivih umetnih škropiv, ki se še niso nevtralizirale. Rastline enako kakor tudi hrana živalskega porekla, postane negativna, če je bila okolica v času rasti negativna oz. nenaravna (intenzivna vzgoja- zaprt prostor), kot tudi ravnanje s pridelki in živali še posebno pri spravilu- klanju, kjer lahko nastajajo močni negativni naboji!

Kako očistiti škodljive energije iz surove prehrane:
Mesno prehrano- lahko prečistimo od negativnih vplivov s pomočjo naravnega kisa, s polivanjem in namakanjem do 1 minute, da kis in voda izvlečeta te škodljive vsebine, nato pa to dobro operemo s čisto vodo ter dodatno lahko še nevtraliziramo kislost s mehčalno soljo, da bo ostalo meso mehko in sočno, vendar nikakor prepečeno na višji temperaturi, ker beljakovine ne prenašajo višjih temperatur, zato ker se na višjih temperaturah prepečene beljakovine spreminjajo v strupeno snov!

Zelenjavno prehrano pa lahko očistimo s tem, da jo nekoliko pokuhamo in to smrdečo vodo odcedimo, nato pa dolijemo s toplo vodo in če se pojavijo pene še to očistimo in še popestrimo z ostalimi potrebnimi dodatki začimb.
Pravilo: Vse kar smrdi- zdravo ni!
Seveda pa je potrebno hrano pravilno tudi konzumirati, z majhnimi grižljaji, kombinirati s primerno pijačo, jesti psihično umirjeno, časovno neomejeno ter z najmanj štirimi manjšimi obroki dnevno- in biti nikoli presit ali prelačen!

Hrana ki je pripravljena na zgoraj opisani način, bo bolj okusna in bo obenem s tem tudi neškodljiva človeku, vendar je lahko vsaka hrana bolj ali manj negativna, zato jo je potrebno tudi bolj ali manj intenzivno, na zgoraj opisan način, očistiti od negativnih vsebin prehrane!

Uravnoteženost prehrane:

Kljub temu da lahko izberemo zdravo prehrano in jo tudi prečistimo še negativnih energij, to še ni dovolj za zdravo prehranjevanje telesa!
Uravnoteženost se lahko deli na več sorodnih pojmov, ki so tudi: sorazmerje ali prehrambene harmonije, kar je potrebno doseči že pri vsaki sestavi določenem receptu posameznega prehrambenega artikla in že pri samem številu dodatkov pa tudi sorazmerja med temi dodatki, kjer vlada zakon hierarhije s tem, da je osnovna jed vodilna, potem pa je še njena pomočnica, ki pa ima še svoje pomočnike, ki so vsak od vsakega manjši (enakosti naravni zakon ne prenaša)!
Če je vse to tako usklajeno, je hrana ne samo zdrava za telo, temveč tudi vrhunsko okusna!
Tudi pri raznovrstnosti hrane je podobno. Če za povprečneža vzamemo, da je osnovna hrana tista, ki je polnozrnata osnova hrane po tedenski količini, je zelenjava na drugem mestu, za tem pa so razne mesne hrane, nato pa podzemni pridelki, sadje, sladka hrana in podobno.
Ni pa s tem rečeno, da je takšna razvrstitev za vse ljudi enaka, ker smo ljudje zelo različni, imamo zato tudi zelo različne prebavne sisteme, kar bi bilo najbolje, da vsak posameznik zna poslušati svoje telo, ki mu daje najprimernejše informacije o vsem!

Kaj je naravna hrana?
Naravna hrana je tista hrana, ki raste ali se vzgaja v naravnem okolju na naraven način, vzdrževano z naravnimi sredstvi in tudi niso intenzivirano pridelani!
To velja za povrtnine, enako kot za mesno prirejo s tem, da se hlevski gnoj ne smatra naravno gnojilo, ker je to gnojilo, še v procesu predelave v kompost, kar pa običajno poteka do 12 mesecev. Tudi mesna prehrana pridelana na zaprtih farmah ni naravna hrana, ker so te živali obremenjene z občutkom trpljenja in suženjstva, kar pa ni naravno!

Ostale vrste - bolj ali manj zdrave hrane:
Sladkor: Beli je škodljiv, ker je izdelan iz pese in ga telo mora predelati v glikozo, je pa tudi antiseptičen in uničuje mikrobe!
Trsni sladkor, ki je obenem tudi malo manj beli pa je le naraven, ker ga predelujejo direktno iz sladkornega trsa, je pa že po naravi glukozni sladkor, podobno kot grozdni sladkor, ki ga telo lahko uporabi brez predelave!
Kruh: Kruh je lahko zdrav in zelo naraven, če sta moka in kvas naravna, kar pomeni, da so zrna mleta skupno s kalčki (klicami), če pa te kalčke sodobni mlinar vzklije, posuši in odstrani/ proda, potem ne moremo trditi, da kupimo v trgovini naraven kruh, temveč le kruhov nadomestek!
Sadje: sadje- jabolka in drugo, če ga kupimo direktno tudi pri modernem sadjarju, je ne glede na njegov intenzivni sistem in škropljenje naravno, saj je opaziti, ko ga biotronsko merimo, ima vse naravne energije, ko medtem to isto sadje v trgovini izmerimo, ima pa to sadje že negativni naboj in daje nenaravne energetske signale- saj te jabolka kot trdijo- nikoli ne zgnijejo, ker jih pred tem kemično obdelajo!
Zato in tudi zaradi veliko drugih razlogov, ni vsaka ekološko predelana hrana, ne glede na certifikate in ostale označbe zdrava hrana, ker inštituti ne znajo izmeriti biotronske vrednosti energij prehrane!?
Moj pozdrav! - kajster
Na vrh Sledi ZS Objavi