Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Boleče pete

Citiraj
Kot redni rekreativni športnik se zaradi bolečin v petah ne morem več rekreirati. Bolečine so se pričele kako leto nazaj, najhuje je bilo zjutraj, ko najprej sploh nisem mogel stopiti na noge, po kakšne pol ure matranja pa mi je le uspelo, seveda s celodnevnimi bolečinami v petah. Šel sem k ortopedu, ki mi je dajal inekcije s kortizolom in mi namignil na morebitno operacijo. Kortizol mi je sicer najprej pomagal, toda bolečine so se vračale, še posebej po obremenitvi. Vmes sem še probal z ultrazvočno terapijo, ki pa ni bila uspešna. Imate kak nasvet glede mojih težav, ki bi jih lahko rešila komplementarna medicina? Prav nič se mi ne gre na operacijo!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Še dodatni namig: V primerjavi z medicinskim poznavanjem delovanja telesa je termodinamika veliko bolj natančna (v smislu napovedi) in dobro definirana (v smislu, da za termodinamiko obstajajo natančne enačbe, kar za medicino ne moremo trditi).
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Vsekakor pa spremljaj svoje stanje in primerjaj napovedi zdravilcev in zdravnikov s tvojim stanjem skozi čas. Na primer, ko sem bil na akupunkturni masaži po Penzlu, mi je zdravilec točno napovedal povečanje bolečin v naslednjih dneh in da bo to po treh dneh izzvenelo. Kar ne bi bilo slabo, da bi tudi zdravniki včasih bolje pojasnili pacientu, da se zmanjša strah in da se poveča zaupanje v zdravnika. Kajti v primeru, ko potek zdravljenja ne poteka tako, kot si je zdravnik/zdravilec zamislil, je potrebno morda dopolniti ali spremeniti terapijo. Zato mora biti komunikacija med zdravnikom/zdravilcem kar se da dobra. Zelo pa se boj zdravilcev, ki ti ne dajo jasnega odgovora, kaj se bo zgodilo s teboj in ki ne bodo nič razmišljali o drugem pristopu, če prvi ne bo deloval. Pri zdravilcih je dobro sodelovanje z zdravljencem še veliko bolj pomembno, ker je pri uradni medicini vseeno veliko močnejša statična baza znanja in celoten "informacijski sistem" kot pri zdravilcih (kar je dobra stvar). Da malo pojasnim: Kot informacijski sistem si predstavljam to, kar dela uradna medicina: Zbira podatke o snoveh in stanjih in reakcijah na to stanje ob določenih učinkovinah, kar pa počne v izrazito kontroliranih situacijah, ki pa nujno pomenijo omejen nabor informacij. Baza je zelo razvejana in do velike mere dodelana (pustimo sedaj ekonomske vidike), ampak v določenih situacijah enostavno taka baza ni dovolj - ker je preveč toga in je v določenih primerih kreativna rešitev ustreznejša. Poleg tega je preveč dodelana baza lahko smrt za placebo, ki pa je v določenih primerih učinkovit in se s tem lahko posledično zmanjša učinkovitost modela (te analize pa v uradni medicini sploh še niso naredili). Mislim tudi, da ne bi bilo slabo preveriti nekaterih modelov iz ekonomije in njihovega dejanskega vpliva na ekonomijo in narediti določene vzporednice na medicini in dejanskim človekovim zdravjem.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Lahko poskusiš tudi z Bownovo terapijo. Iz lastnih izkušenj kot bownova terapevtka lahko povem, da je terapija pri tovrstnih težavah lahko izredno učinkovita.
Na vrh Sledi ZS Objavi