Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

psoriatični artritis

Citiraj
Pozdravljeni! Tud jaz imam par vprašanj, če vam ni odveč... stara sem 23 let in pred 2 tednoma so mi postavili diagnozo psoriatični artitis. Psoriazo(luskavico) sem namreč dobila že pred 7 leti.. Takrat mi nihče ni povedal, da je možno, da čez par let zbolim za psoriatičnim artritisom! Do danes se se mi je stanje s kožo zelo izboljšajo, vendar me je doletela ta neprijetna bolezen.. V bistvu se je začelo tako, da se mi je pred 3 mesci na levem zapestju pojavila nekakšna izboklina. Trajala je pribl.2, dni, mislim celo, da sem si jo sama "porinila" nazaj na pravo mesto. Bila sem na ultrazvoku, kjer so mi rekli samo, da imam nategnjeno in vneto vez. Čez dva dni se mi je še ne desnem zapestju ponovilo enako. Nato so me poslali na MR. Tam tud niso odkrili nič kaj posebnega, razen na levi roki suspektno rupturo TFCC. To pa je, če sem prav razumela nekakšna pretrgana vez. V naslednjih dneh, so me začeli boleti še gležnji v narti pri zgibu in vezi na zadnji strani pod koleni. Začele so se bolečine tud v prsti na rokah. Napotili so me k revamtologu in tam so mi postavili diagnozo! Sama sem že zelo zmedena.. Po 3 mescih pošiljanja k enemu in drugemu, me je že čisto psihično izčrpalo!¨Dobila sem tablete movalis, ki delujejo protivnetno. Vse sklepe imam namreč zelo vnete! Zdaj jih jemljem okrog 4 dni, bolečine pa so še vedno prisotne! Zdaj me že bolijo kolki in križ! Nikakor ne moram dojeti kaj me je doletelo in to pri mojih letih! Rada bi poskusila alternativno zdravljenje, ker sama nisem pristaš kemikalij! Vem, da te tablete trenutno moram jemati, vendar mi bodo dolgoročno sigurno pustile posledice.. Prosim vas lepo za kakršenkoli nasvet, ker sem resnično obupana!!! Ne vem kaj me čaka... Upam, da se najde kdo ki me razume in mi bo znal svetovat.. HVALA!!!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Draga Mony,

veliko si dala skozi glede na svojo mladost, res. Nič nisi napisala, pri katerih zdravnikih si bila. predvidevam, da pri osebnem in morda še pri dermatologu? Vsekakor bi morala k dermatologu že zaradi psoriaze, artritis pa sodi pod okrilje revmatologa. Če je stanje zelo akutno, prosi osebnega zdravnika, naj ti na napotnico napiše nujno, da te bodo čim prej sprejeli, saj so čakalne dobe dolge. Za stanje, kot ga opisuješ, imajo danes na razpolago zelo učinkovita biološka zdravila, ki delajo res prave čudeže. Predpiše pa ti jih lahko samo dermatolog oz. revmatolog, odobri pa komisija, kot vem. ker moraš pred tem opraviti vsaj eno kuro zdravljenja s klasičnimi zdravili, pojdi čim prej na pregled, da ti začnejo zdraviti z ustreznimi zdravili in da dobiš biološka zdravila.
Vso srečo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljena! Glede na diagnozo in spremljajoče težave, ki jih imaš bi ti predlagala, da poskušiš bolečine omiliti in zmanjšati z Bownovo terapijo. To je komplementarna metoda zdravljenja, v Avstraliji in mnogih drugih evropskih državah priznana metoda kot del zdravstvenega sistema.Gre za zelo nežno manualno tehniko, ki je učinkovita pri mnogih mišično-vezivno-skeletnih težavah. Pristop Bownove terapij eglede na diagnozo, ki jo imaš je celosten- holističen, zato je pomembno, da veš, da Bownova terapija omogoči telesu samozdravljenje, terapevt je samo facilitator zdravljenja. S terapijo poleg tega, da pomagamo prizadetim sklepom, da si opomorejo, vplivamo tudi na dvig imunskega sistema, pospešimo boljši pretok energije v telesu in pospešimo da se telo samoozdravi. Še te terapija zanima, me lahko obiščeš v Mirjah 6. Lahko pa me pokličeš na tel št. 031308283. Lep pozdrav Barbara Šepetavc, dipl. fizioterapevtka, Bownova terapevtka.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljena mony!
Upam, da si v tem času uspela najti učinkovito rešitev za tvoje težave.
Če pa še iščeš, bi ti priporočil, da poizkusiš z masažo prizadetih predelov z brinjevim oljem. Brinjevo olje namreč deluje protivnetno, kot tudi lajša bolečine. Zaradi mnogih pozitivnih lastnosti, ki jih ima, ga človeštvo v zdravilne namene uporablja že tisočletja.
Poznam veliko ljudi, ki imajo odpor do tablet (tudi jaz), ravno zaradi neželenih stranskih učinkov. Brinjevo olje je v primeru bolečin v križu in sklepih lahko idealna alternativa. Na strani http://www.brinjevo-olje.com si lahko pogledaš potencialne rešitve za tvoje bolečine.
Upam da ti je v pomoč.
Na vrh Sledi ZS Objavi