Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Post

Citiraj
Ze dalj časa se odločam, da bi šel vsaj na nekajdnevni post. Sedaj prakticiram 1 sadni dan na teden ,a bi rad več. Na internetu je precej različnih navodil kako se lotiti posta in za sam postopek posta. Ima kdo od vas že kakšne izkušnje s postom?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
tudi mene zanima, če je kakšna ovira, če je človek zelo suh ...kako je s tem?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Enodnevni posti so vsekakor dobrodošli in priporočljivi za vsakega izmed nas, še posebej če jih izvajamo enkrat na teden. Seveda, pa telesu največ pomagamo in naredimo dobrega, če se odločimo za nekoliko daljši post (vsaj 8 dnevni)saj se šele po nekaj dnevnem postu začne pravo razstrupljanje telesa. Sama sem se začela postiti pred 5 leti in ga izvajam vsako leto. Prvič sem probala z 10 dnevnim, letošnji pa je bil nekoliko daljši (25 dni). Še vedno se spomnim strahov in pomislekov ob prvem postenju, še posebej, ker je takrat bilo na voljo precej manj informacij, kot jih danes lahko dobimo. Sama vam priporočam najbolj preverjeno stran na internetu http://www.zavod-preporod.si/index.php?id=clanki&sub=kako_se_postimo, kjer boste našli vse kar vas zanima, od priprave na post do postenja. Mogoče se boste lažje odločili za skupinski post, ki poteka pod strokovnim vodstvom, stvar odločitve. Iz osebnih izkušenj vam lahko povem, da se ob postu počutim odlično, energije imam na pretek, zdravstvene težave (konkretno migrene) pa izginejo. Postim se ob kombinaciji zeliščnih čajev in sveže stisnjenih (razrečenih) sokov iz ekološko pridelanega sadja in zelenjave in seveda vodi. Redno se tudi klistiram (klistirno pripravo dobite v lekarnah)! Veliko se gibljem v naravi, in telovadim. Skratka, post je za mene nekaj najboljšega, kar sem v življenju odkrila! Pa veliko sreče in veselja vam želim.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pri postenju se priporoča tudi kolonohidroterapija (izpiranje črevesja s filtrirano in ogrevano vodo), ki globinsko očisti črevo. Domači klistir je sicer ok (post brez klistiranja je samozastupljevanje),vendar ne more odstraniti vseh zastarelih črevesnih oblog.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz naredim post 4 krat na leto! Obozujem "master cleanse"! Naredis si 8-10 kozarcev sveze bio limonade, dodas 1 zlico 100% javorjevega sirupa in 1/4 zlicke rdecega popra. Limonado pijes toplo in to ti je edina hrana dokler postujes. Jaz osebno sem na tem postu 21 dni. Rezultati so fantasticni, telo je napojeno z energijo, je lahkotno in um je cist kot kristalna voda. Vec o tem postu si preberi na tej strani: http://www.homemadebodycleanse.com/master-cleanse/index.htm
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Post če ni sistemski,
je brez koristi, ker po postu si še bolj gladn in žejen, ko oboje redi!
Prvi uspešen post v življenju sem naredil uspešen v najlepših mladostnih letih in zgubil sem 10 kg in je držalo skoraj 10 let ( konzumiral sem vsak dan samo jesensko papriko ves dan v prepričanju da se od nje ne morem zrediti in to ves teden, kasneje se mi je tudi želodec zmanjšal pa sem tudi pazil da ne jem organskih maščob!
Potem sem pa malo že pozabil in sem po 15-tih letih ko sem imel že veliko psihotronskih in duhovnih izkušen, sem ustvaril sistemsko hujšanje, katero se telesno in duševno lepo ujema in je konstantno 9 let!
Navodila za zdravo hujšanje:

Kako naj shujšam?

Za hujšanje določenih ljudi, ki so nekako podvrženi debelosti, jim ni enostavno svetovati, ker obstoji tudi več vzrokov povzročanja debelosti, vendar pa je kljub temu možen ugoden uspeh, če se človek drži določenih pravil konstantno, sicer se pa lahko vse doseženo poruši ne glede na začasno vztrajnost gladovanja!

Vzrok za debelost, je največkrat psihične narave, ki izvira od straha, da bo hrane zmanjkalo, ali pa da je škoda hrano zavreči, ker je nekoč ni bilo zadosti, je bila predraga ali je ni bilo moč nabaviti, kar se zapiše v podzavest in si telo vso hrano bolj dosledno prebavi in vedno povečuje svojo zalogo za hude čase!

Drugi pogosti vzrok pa izvira od zadovoljstva, da si sedaj lahko vse privoščiš in v tem tudi uživaš, da lahko sedaj veliko poješ, s čimer se tudi z veseljem pohvališ!

Tretji vzrok, ki pa ni tako pogost, pa je v tem, da se zavedaš svoje prevelike teže in zaradi tega izpuščaš obroke hrane, misleč da boš na ta način uspeval shujšati, se ve, da ne opaziš, da ni in ni uspeha, to pa zaradi tega, ker si telo to zapomni, da niso možni redni obroki, si telo ustvarja večje zaloge!

Četrti vzrok za debelost je pa vsekakor premajhna fizična aktivnost, da bi porabila rezervne kalorije!

Torej če se že odločiš, se nikoli ne spozabi, da si se trdno odločil naslednjega:
Jej po malo in večkrat na dan in pri tem vedno misli, da imaš preveč hrane pred sabo in da imaš še dosti kasnejših možnosti hranjenja!

- Vse kar daješ v usta, naj bodo zelo male količine, kar držiš v roki, naj bodo zelo mali koščki, ko daš v usta, registriraj okuse te hrane in si zamisli, da si že veliko pojedel, da ti je želodec že skoraj poln in počasi grizi ter uživaj v čim daljšem zadrževanju hrane v ustih!

- Ne jej svinjske in živalskih maščob- svinjino jej samo popolno nemastno, naj pa bo zamaščeno z oljem za cvrtje-med peko, po peki pa z olivnem oljem!

-Ne uživaj sladkarij, še posebno industrijskih se zelo izogibaj!

- Ne jej industrijskih salam, klobas, slanine, odojkov in ostalega nedoraslega mesa živali

- Ne jej Hamburgerjev sendvičev in podobnih pripravkov za sitost!!
- Ne pij preveč tekočin pa tudi z vodo ne pretiravaj!
- Ne pretiravaj s sadjem, ker sadne kisline škodijo ledvicami, sterilizatorji proti gnitju pa zelo škodijo jetrom!
- Ne pretiravaj z vitamini C !
- Ne pretiravaj s kisanjem solat in drugo! (čim manj kislega, ker kislo redi)

Uporabljaj več bazične hrane in po kislem obroku zaužij nekaj sode bikarbone!- Jej za malico in večerjo, vsaki dan margarino: "Margo-Nova" z naravnim kruhom!
- Jej domačo kmečko, vendar nemastno hrano, zamaščeno z rastlinski olji brez holesterola!

Zraven tega pa je potreben tedenski post v času Luninih men!

Konzumira se lahko 2 krat na dan, samo eno vrsto hrane:

- Mlaj: -------------goveji stek s kruhom
- Prvi krajec: ---- krompir s kruhom,
- Polna: ----------- luna žito s kruhom,
- Zadnji krajec: --zelenjava s kruhom!

To bi bila skoraj vsa umetnost hujšanja!

Hujšanje je počasno toda zdravo!!

Želim veliko vztrajnosti, odločnosti, samokontrole in uspeha!

Konrad Ajster
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz post naredim da se telo fino precisti, odstrani toxine, telo dobi super 2-3 tedenski pocitek in se napoji z energijo! I LOVE IT!!!
Na vrh Sledi ZS Objavi