Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Boleče pete

Citiraj
Kot redni rekreativni športnik se zaradi bolečin v petah ne morem več rekreirati. Bolečine so se pričele kako leto nazaj, najhuje je bilo zjutraj, ko najprej sploh nisem mogel stopiti na noge, po kakšne pol ure matranja pa mi je le uspelo, seveda s celodnevnimi bolečinami v petah. Šel sem k ortopedu, ki mi je dajal inekcije s kortizolom in mi namignil na morebitno operacijo. Kortizol mi je sicer najprej pomagal, toda bolečine so se vračale, še posebej po obremenitvi. Vmes sem še probal z ultrazvočno terapijo, ki pa ni bila uspešna. Imate kak nasvet glede mojih težav, ki bi jih lahko rešila komplementarna medicina? Prav nič se mi ne gre na operacijo!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ne vem, zakaj se mi zgodba zdi nekam podobna moji. Ja, pri meni je trajalo precej dolgo, da sem sploh dobil diagnozo in šele ortoped mi je uspel postaviti pravilno diagnozo (na UZ pregledu ni bilo nič, na RTG ravno tako ne). Kortizolske injekcije so učinkovale, a žal le nekaj časa. No, odločil sem se, da probam še nekaj pogledati čez zid in izbira akupunkturne masaže po Penzlu se je skupaj z barvno terapijo izkazala za več kot uspešno.
Na splošno imam dobre osebne izkušnje s komplementarno medicino, vendar vseeno dajem prednost "uradni". Vseeno pa mislim, da določeni komplementarci lahko naredijo dodaten plus in me zelo moti, da sodelovanje med uradno in "komplementarno" ni boljše. Kajti, meni kot bolniku je popolnoma vseeno, kaj me je ozdravilo, samo da sem zdrav. Pa če je nekdo samo nategnil mojo psiho in vzpodbudil efekt placeba. Ne zanima me, ali je stvar znanstvena ali ne, še enkrat: Samo, da sem zdrav. Kar seveda še vedno pomeni, da mislim, da je prav, da se uporablja znanost v medicini. A kot fizik menim, da je človek bistveno preveč kompleksen, da bi enostavne znanstvene metode bile dovolj. Če kot fizik lahko namignem: Termodinamične zakone, ki so osnova meteorologije in ki so pravzaprav edini zakoni, ki vplivajo na zrak, poznamo in smo jih stestirali v NULO. Ampak, kako natančne so že vremenske napovedi ?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Še dodatni namig: V primerjavi z medicinskim poznavanjem delovanja telesa je termodinamika veliko bolj natančna (v smislu napovedi) in dobro definirana (v smislu, da za termodinamiko obstajajo natančne enačbe, kar za medicino ne moremo trditi).
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hvala za odgovor. Na spletu sem našel nekaj terepavtov metode, ki jo iz osebnih izkušenj priporočaš.
Zanimivo razmišljaš... in je res,da mi je sedaj že popolnoma vseeno kaj mi bo pomagalo: uradna medicina(to sem ze probal...),alternativci, kreme,čaji,zelišča,coprnice... Rad bi bil brez bolečin in normalno športal!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Vsekakor pa spremljaj svoje stanje in primerjaj napovedi zdravilcev in zdravnikov s tvojim stanjem skozi čas. Na primer, ko sem bil na akupunkturni masaži po Penzlu, mi je zdravilec točno napovedal povečanje bolečin v naslednjih dneh in da bo to po treh dneh izzvenelo. Kar ne bi bilo slabo, da bi tudi zdravniki včasih bolje pojasnili pacientu, da se zmanjša strah in da se poveča zaupanje v zdravnika. Kajti v primeru, ko potek zdravljenja ne poteka tako, kot si je zdravnik/zdravilec zamislil, je potrebno morda dopolniti ali spremeniti terapijo. Zato mora biti komunikacija med zdravnikom/zdravilcem kar se da dobra. Zelo pa se boj zdravilcev, ki ti ne dajo jasnega odgovora, kaj se bo zgodilo s teboj in ki ne bodo nič razmišljali o drugem pristopu, če prvi ne bo deloval. Pri zdravilcih je dobro sodelovanje z zdravljencem še veliko bolj pomembno, ker je pri uradni medicini vseeno veliko močnejša statična baza znanja in celoten "informacijski sistem" kot pri zdravilcih (kar je dobra stvar). Da malo pojasnim: Kot informacijski sistem si predstavljam to, kar dela uradna medicina: Zbira podatke o snoveh in stanjih in reakcijah na to stanje ob določenih učinkovinah, kar pa počne v izrazito kontroliranih situacijah, ki pa nujno pomenijo omejen nabor informacij. Baza je zelo razvejana in do velike mere dodelana (pustimo sedaj ekonomske vidike), ampak v določenih situacijah enostavno taka baza ni dovolj - ker je preveč toga in je v določenih primerih kreativna rešitev ustreznejša. Poleg tega je preveč dodelana baza lahko smrt za placebo, ki pa je v določenih primerih učinkovit in se s tem lahko posledično zmanjša učinkovitost modela (te analize pa v uradni medicini sploh še niso naredili). Mislim tudi, da ne bi bilo slabo preveriti nekaterih modelov iz ekonomije in njihovega dejanskega vpliva na ekonomijo in narediti določene vzporednice na medicini in dejanskim človekovim zdravjem.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Lahko poskusiš tudi z Bownovo terapijo. Iz lastnih izkušenj kot bownova terapevtka lahko povem, da je terapija pri tovrstnih težavah lahko izredno učinkovita.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
iztok
tudi moja žena ima enak problem.mislim da se tej zadeve reče petni trn.To je del v peti kjer se na kosti nabira nekakšen"kamen"in ta stvor nato pritiska na kito v peti ter povzroča bolečine.Bila je na ultrazvočni terapiji pa ni nič pomagalo.dobila je blokado v peto pri ortpedu pa tudi ni najboljše.
Nato sem na netu zasledil podobno temo o tej težavi.tam je neka ženska pripovedovala,da je dobila neko kremo ,ki je ta problem popolnoma odpravil.Pisal sem ji na email in mi je tako kremo poslala pred mesecem dni.Žena jo uporablja-maže se- do trikrat dnevno in po enem tednu je bolečina popustila toliko da je zmožna delati stoje 6-7 ur.To pa je že uspeh.Prav tako je začel to kremo uporabljati moj nečak,ki je utrpel hude poškodbe v prometni in ga stalno grabi krč v nogo.Njemu je zadeva začela "nucati"po treh dneh
če si interesent da poizkusiš to kremo povej pa ti posredujem naslov te ženske.
Krema je okrog 15 eur s poštnino.Je pa neka svižčeva mast,ki pa je ni v prosti prodaji,ker je iz nemčije
lep pozdrav
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
@asmas, hvala za nasvet oz. pomoč. No, v tem času sem si že uspešno pomagal z komplementarno medicino in bolečin v petah ni več. "Trkam"....!
Morda pa pomoč rabi še kdo drug...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
asmas
lahko posreduješ naslov te gospe?
lep pozdrav
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
naslov te gospe je
damjana kovac [damjana.nejc@gmail.com]
ima tudi mobitel 031/ 885 520
lahko ji poveš da sem ti poslal
alojz iz cerknice
Na vrh Sledi ZS Objavi