Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Pri motnjah erekcije dosledno upoštevati zdravnikova navodila!


(stran 3 od 3)

Kirurške metode

In kakšne so možnosti za srčne bolnike, ki se zdravijo z nitrati? Prim. Poles odgovarja, da so zanje, če seveda ne spadajo v tretji ali četrti funkcijski razred, nadvse primerne druge metode zdravljenja. Tem bolnikom lahko pomagajo bodisi z intrakavernoznimi injekcijami prostaglandinov, ki jih moški vbrizgava neposredno v telo penisa tik pred spolnim odnosom, bodisi s kirurškimi vsadki, spret drugi si pomagajo z mehanskimi črpalkami.

Bolniki imajo najraje tablete

Kljub dokaj pestrim možnostim, ki so zdaj na voljo za zdravljenje motenj erekcije, se po besedah prim. Polesa bolniki še vedno najraje zdravijo medikamentno. To ne preseneča. Tabletka moškemu, ki ima tako intimne težave, ponuja možnost, da z njimi opravi v kar največji diskretnosti in pred partnerko skrije svoje slabosti. Tablete so zlasti dobrodošle pri mlajših moških, sploh če niso v stalni partnerski zvezi. Njim tableta pomaga, da vsaj na zunaj delujejo brez težav, kar je zelo pomemben psihološki dejavnik.

Čeprav tudi s kirurškimi metodami zadovoljivo reši težave, je manipulacija z nastavljenjem kapice in s črpalko lahko pri mlajših moških moteč dejavnik, ki v njem obenem vzbuja strah, da bo pri nasprotnem spolu vzbudil odpor in nerazumevanje ter v končni fazi zavrnitev ali celo posmeh. Sogovornik pravi, da se tovrstna rešitev motenj erekcije razmeroma dobro obnese le pri starejših moških, ki so v dolgoletnem stalnem in trdnem razmerju z isto partnerko.

Nikoli na črnem trgu

Ko so se pojavile prve tablete za zdravljenje erektilnih motenj, so se hkrati s spodbudnimi poročili o prvih večjih uspehih pojavile časopisne vesti o posameznih primerih "sladke smrti". Ta je doletela praviloma starejše moške, ki so bili srčni bolniki in so se do tablet dokopali na črnem trgu, saj jim jih njihov zdravnik ni hotel predpisati. Prim. Poles poudarja, kako pomembno je, da srčni bolniki erektilnih motenj ne zdravijo na lastno pest. Če jim njihov zdravnik ni želel predpisati zdravil, je to zagotovo storil zaradi tehtnih razlogov, ki so v korist bolnikovega zdravja. Poleg tega so tablete s črnega trga praviloma le po videzu enake originalnim, njihova substanca pa je povsem drugačna. Ko si nekaj močno želimo, četudi iz zdravstvenih razlogov ni dobro za nas, nam varovalke pogosto popustijo, včasih pa jih tudi sami namenoma povsem izklopimo.

"Bojim se, da moški, ki so tablete dobili na črnem trgu, ob nakupu sploh niso imeli nujno potrebnih varovalk. Povrhu vsega jim trgovci zaradi dobička ob nakupu niso dali ustreznih navodil ali jih opozorili na nekatere omejitve zdravljenja s tabletami. Takšno ravnanje pa je nevarno." Iz vsega tega seveda sledi sogovornikovo jasno priporočilo vsem srčnim bolnikom, naj nikoli ne kupujejo zdravil pri nepreverjenih virih, ampak se pred zdravljenjem vedno posvetujejo s svojim zdravnikom.
Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd