Razstrupljanje s sončničnim oljem

(Foto: Shutterstock)

Koristna biološka metoda zdravljenja

Strokovne raziskave s sončničnim oljem, ki jih je opravil dr. F. Karach, financirala pa Ruska akademija znanosti, so pred nekaj leti po svetu dvignile val začudenja in spodbudile nadaljnje raziskave, saj so rezultati pri zdravljenju limfnih obolenj in okvar - tudi v primerih raka in aidsa - izjemni.

Presenetljivo je, da ta zelo preprosta biološka metoda zdravljenja odpravi široko paleto simptomov brez stranskih učinkov. Z njo je možno pozdraviti ali odpraviti številna bolezenska stanja, pri katerih bi bila običajno potrebna operacija ali zdravljenje z močnimi antibiotiki, ki imajo pogosto precejšnje neželene učinke.

Kaj je treba narediti?

Metoda je zelo preprosta, vendar se je treba pri njej dosledno držati nekaterih smernic, če želimo doseči želene rezultate in si ne škoditi. V primeru hudih bolezni se je vedno dobro predhodno posvetovati z zdravnikom. Z upoštevanjem navodil, ki sledijo, ni možnosti, da bi se povprečno zdravemu človeku z manjšimi tegobami zgodilo kaj slabega.


Torej k postopku:

  • V trgovini z zdravo prehrano kupite hladno stiskano sončnično olje. Nujno mora biti hladno stiskano!
  • Po odpiranju steklenice vedno poskrbite, da takoj po uporabi trdno privijete zamašek. Ko je olje izpostavljeno zraku, nenasičene maščobne kisline v njem, ki so pomembna učinkovina, hitro reagirajo z zrakom in potem ni več učinkovito.
  • Zjutraj še pred umivanjem zob, preden karkoli spijete ali pojeste, dajte v usta žlico olja, vendar ga ne pogoltnite. Z blagim pritiskanjem jezika in obraznih mišic ga od 15 do 20 minut pretakajte po ustih naprej in nazaj, levo in desno. Poskusite ga spraviti tudi skozi presledke med zobmi, hkrati pa spodbujajte žleze slinavke, tako da čeljust pomikate gor in dol, tako kot pri žvečenju.
  • Prek slinavk v ustih se bodo iz telesa izločili številni strupi, bakterije, plesni ... Tako boste očistili kri. Vse nečistoče se bodo nabrale v olju, zato ga nikakor ne pogoltnite, saj bo vsebovalo veliko strupenih snovi. Sprva bo olje precej viskozno, čez nekaj minut pa bo postalo tekoče in belkasto. Če tudi po 20 minutah ostane rumeno, nadaljujte z žvrkljanjem, dokler ne pobeli.
  • Ko olje na koncu izpljunete, usta nekajkrat temeljito splaknite z vodo (kozarcu vode za splakovanje lahko dodate 1/2 žličke soli in 1/2 žličke sode bikarbone), nato si temeljito umijte zobe, na koncu pa dobro operite še zobno ščetko in umivalnik. Če si kapljico mešanice olja in sline ogledate pod mikroskopom, boste v njej videli obilo glivic, bakterij, njihovih spor in številnih drugih mikroorganizmov.

Že kmalu po žvrkljanju je pri mnogih ljudeh zaznati opazno okrepitev limfnega in krvožilnega sistema. Zdravje se okrepi zaradi razstrupitve in stimulacije imunosti. Pozitivni stranski učinki terapije so, da okrepi majave zobe, izboljša prekrvljenost dlesni, poveča belino zob ter izboljša spanec in spomin.

Čeprav je terapijo najbolje izvajati pred zajtrkom, jo je v primeru hujših bolezenskih simptomov koristno opraviti tudi pred drugimi glavnimi obroki. Poskrbite le, da 20 minut pred in po terapiji ne pijete tekočine.
Članek se nadaljuje »


Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina dr. med. spec. družinske medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki