Zdravilec Ken Page: Zdravljenje srca in duše osvobaja čustva in vzorce

Zdravilec Ken Page
Zdravilec Ken Page (Foto: Grega Žunič)

Ken Page, ameriški zdravilec, ki že več let obiskuje Slovenijo, s svojo zdravilsko tehniko, imenovano zdravljenje srca in duše (angl. Heart & Soul healing), pomaga vračati notranjo moč; ljudi osvobaja starih občutkov, misli in vzorcev, ki jih blokirajo ali obremenjujejo. Ko odvržemo vso to prtljago, lahko opolnomočeni izbiramo, kaj želimo občutiti. Lahko se začnemo imeti radi, ne da bi za to potrebovali zunanjo potrditev.

V Slovenijo prihajate že pet let. Kaj vas je pripeljalo k nam?
Pred približno petimi leti sem obiskal Nemčijo in nato na povabilo prišel še v Slovenijo. Ko sem prvič prišel sem, sem ugotovil, da je tukaj vse drugače. Res pa je, da še nisem obiskal drugih slovanskih držav. Opazil sem, da si ljudje, ko so zaprli oči, niso mogli predstavljati ničesar. Niso zaupali svoji notranjosti, ničesar niso mogli videti, slišati in čutiti samo v notranjosti. Zato sem razmišljal, kako bi jim lahko pomagal. Moral sem spremeniti osemnajst let dotedanjega dela. To je bil poseben izziv – kako pomagati, kako odkleniti tisto, kar je v njih. Kako jim pomagati, da bodo zaupali svoji notranjosti. Zato se od takrat vračam v Slovenijo.

Torej vam je obisk Slovenije pomagal pri oblikovanju novih tehnik in metod. Ste tako razvili tudi svojo terapijo, imenovano zdravljenje srca in duše?
To tehniko sem izvajal že prej, takrat pa sem prvič začel delati z ljudmi, ki niso posebej metafizični ali duhovni. To mi je pomenilo izziv. Če nekoga nekaj vprašaš in ti ne more odgovoriti, težko pomagaš. Toda v vsakem človeku se skrivajo čustva in vzorci. Če lahko pomagam osvoboditi ta čustva, jih človek lahko začuti, in to sproži odziv. Takrat ljudje najdejo več miru. Ko zmorejo osvoboditi čustva, se lahko bolje počutijo.

Kako to dosežete?
Na začetku vsake individualne terapije se najprej pozanimam o tem, kakšno otroštvo je imel klient, v kakšnem odnosu so njegovi starši – in zakaj je sploh prišel na terapijo. Pri delu terapije, v katerem osvobajam čustva in misli iz preteklosti, roko položim na spodnji del hrbta. To staro energijo lahko zaznam in nato začne odtekati … Kot bi odprl pipo. Takšen občutek je pri tem. Spomini na dogodke, ki so povezani s temi čustvi in vzorci, ostanejo, odstraniš pa njihov naboj – tisto, kar jih napaja. Tako ljudje dobijo priložnost, da svojo žalost ali bolečino pogledajo od zunaj – ni pa potrebno, da se poistovetijo z njo.

So ti vzorci, čustva in občutki le iz trenutne preteklosti ali tudi iz prejšnjih življenj?
Pri delu s to tehniko smo ugotovili, da vse, česar se ljudje osvobodijo, ni njihovo. To je najpomembnejše. Vsakdo nosi projekcije, to, kar si o njem mislijo drugi, in to ponotranji. Kaj pa, če se vsega tega, kar ni tvoje, kar nisi ti, osvobodiš? Kako bi se počutil? Kdo si potem? To je večja slika. Zdravljenje srca in duše je zdravljenje preteklosti, ki sega zelo daleč, do staršev, starih staršev, preteklosti tvoje kulture … S seboj namreč nosimo tudi izkušnje vojn, pomanjkanja hrane in denarja, omejevanja svobode … vsega, kar se je dogajalo na območju, na katerem živimo.

Kaj je skupno ljudem, ki pridejo na vašo terapijo?
Povsod po svetu smo opazili, da se skoraj vsakdo zaradi različnih dogodkov, ki so se zgodili v zgodnjem otroštvu, odloči, ali je tukaj varno, ali je varno prevzeti moč in energijo in ali je neumen ali pameten – kar ni povezano z inteligenco. Sam sem bil denimo prepričan, da nisem pameten. Potem ko sem prinesel domov prvo spričevalo, ki ni bilo ravno zgledno, moja mati pa je bila odličnjakinja, sem naslednjih štirideset let tekmoval sam s sabo – in nikoli nisem bil dovolj dober. Kakšna izguba časa. Če verjamemo, da je nekaj res, se nam to ponavlja vse življenje.

Kako najlažje pridemo do občutka lastne vrednosti in notranje moči?
Početi moramo tisto, kar nas veseli. Bodite ustvarjalni v fizičnem. Takrat smo najbližje svojemu najvišjemu ustvarjalnem delu, ustvarjalnemu toku. Pojdite na sprehod, pojte, plešite … Počnite to, kar imate radi. Ko to počnemo, namreč spremenimo svojo vibracijo.
Članek se nadaljuje »