Kaj je bioresonančna terapija

(Foto: Jupiterimages)

Zdravilno valovanje

Bioresonančna terapija je celovita metoda zdravljenja, ki je usmerjena k spodbujanju lastnih zdravilnih moči telesa. V Sloveniji je ena od bolj razširjenih komplementarnih metod zdravljenja, za katero se ljudje odločajo pri različnih bolezenskih stanjih in težavah. Bioresonanca je naše valovanje – edinstvena energija. To energijo pri bioresonančni terapiji s posebnim aparatom izmerijo in jo terapevtsko popravljajo.

V človeškem telesu so prisotna elektromagnetna nihanja od zelo kratkih do zelo dolgih valovnih dolžin. Telo vzpostavlja dinamično ravnovesje z avtoregulacijo, ki uravnava normalna in tudi bolezenska nihanja. Bolezenska nihanja nastanejo bodisi zaradi vplivov iz okolja (elektrosmog, strupene sestavine iz hrane, težke kovine iz okolja …) bodisi zaradi bolezenskih stanj v telesu. Ko se ravnovesje v telesu poruši, se razvije bolezen.

Kako poteka bioresonančna terapija?

Vse celice komunicirajo med seboj na točno določenih frekvencah (od 10 do 150 Hz). Pri bioresonančni terapiji s posebno napravo zajamejo bolnikove telesne frekvenčne vzorce (bolne in zdrave), jih pretvorijo v zdravilni frekvenčni vzorec, nato pa jih vrnejo v telo. Celoten postopek izmenjave informacij med telesom in napravo se zgodi v sekundi, ki se ponavlja, dokler se ne vzpostavi ravnovesje, ki omogoči začetek samozdravljenja. V napravi so standardni programi, ki jih uporabijo glede na indikacije in testiranje, v pomoč pa so tudi ampule, s katerimi terapijo še natančneje usmerijo na obolela mesta. Zdravljenje torej poteka na ravni energijskega frekvenčnega valovanja, pri čemer upoštevajo potek meridijanov, posamezne akupunkturne točke, organe in tkiva, vrsto obolenja ali težave in druge parametre.

Pri katerih težavah pomaga?

Terapija lahko pomaga tako pri akutnih stanjih kot pri kroničnih boleznih. Kot dobra pomoč se je izkazala pri obolenjih, kot so alergije, astma, bronhitis, laringitis, akne, ekcemi, dermatitis, težave z zanositvijo, migrena, bolečinska stanja, revmatična obolenja in druga degenerativna kronična obolenja, bolezni ledvic, bolezni debelega in tankega črevesa. Poleg tega bioresonanca pospešuje celjenje ran po poškodbah in operativnih posegih. Trajanje terapije je odvisno od teže bolezni in diagnoze.


Kdaj je terapija uspešna?

Bioresonančna terapija je v prvi vrsti namenjena harmoniziranju delovanja naših celic in razstrupljanju telesa, zato vsakomur ponudi možnost, da stopi na pot samozdravljenja in ter doseže, da se bolezen omili ali celo povsem izgine. Seveda je pri tem pomembno sodelovanje med bolnikom in terapevtom.


Kdo izvaja bioresonanco?

V Sloveniji ni določeno, kdo lahko izvaja bioresonančno terapijo, zato se pri odločanju za bioresonančnega terapevta pozanimajte o njegovem strokovnem znanju in izobraževanjih, ki jih je opravil. Sicer pa v Sloveniji potekajo strokovna predavanja in šolanja s tega področja.

Kaj lahko storite, da bo zdravljenje z resonančno terapijo uspešnejše?

Najpomembnejši cilj bioresonančne terapije je omogočiti telesu do samopomoči, to pa je najlažje doseči, če pri tem sodeluje tudi človek, ki pride na terapijo.

  • Pijte veliko vode, saj iz telesa odplakne strupene snovi. Takoj po terapiji je treba popiti najmanj liter vode, šest ur po terapiji pa ni dovoljeno uživati alkohola, kave ali črnega čaja. Za izločanje strupov so na voljo tudi druge terapije in metode.
  • Uživajte čimveč zdrave hrane (polnovredna in ekološko pridelana hrana, živila brez pesticidov, konzervansov ali barvil …) in se izogibajte svinjini, močnati hrani, sladkorju in kuhanju z mikrovalovno pečico.
  • Privoščite si čimveč mirnega spanca.
  • Upoštevajte navodila terapevta, ki vam bo svetoval, kako nadaljevati z uživanjem predpisanih zdravil in drugih preparatov, ki ste jih uživali pred bioresonančno terapijo.
  • Pomembna dejavnika pri zdravljenju sta tudi pozitiven odnos do življenja in zdravljenja ter želja po ozdravitvi.


Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. družinske medicine

Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Marko Hočevar

prof. dr. Marko Hočevar dr. med. spec. splošne in onkološke kirurgije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki