Kako različna sevanja vplivajo na kakovost spanja

Različna sevanja (podvodni tokovi, sevanje Hartmanove mreže in kozmična sevanja) motijo spanje in včasih ogrožajo celo to, kar je za človeka najdragocenejše – zdravje.

Najpogostejše težave med 2. in 4. uro zjutraj

Največkrat opazimo, da je zaradi kozmičnega sevanja moteno spanje med 2. in 4. uro zjutraj. Posledično so ljudje zjutraj bolj utrujeni kot zvečer, ko so se odpravili spat. Poleg tega imajo težave z zbranostjo, mučijo jih kronične težave in obolenja. Ponoči spijo samo na delu ležišča, otroci pa se vso noč obračajo itn. Zaradi motenj spanja dokazano prihaja do prometnih nezgod in nezgod pri delu.

Neustrezen položaj postelje in sevanje

Težave in bolezni, ki so posledica neustreznega položaja postelje, so raznovrstne, odvisne pa so od tega, na kateri predel telesa vpliva sevanje, nekatere kombinacije sevanj pa lahko povzročijo celo rakava obolenja. Telo se na negativne vplive odzove s simptomatskimi sporočili, za katera se pogosto ne zmenimo ali pa jih "utišamo" s tabletami, ne pomislimo pa, da je vzrok zanje pogosto doma – v spalnici! Med takšne težave spadajo kronični glavoboli, težave s sklepi in obtočili, alergije, bolečine na eni strani telesa, revmatska obolenja in težave s posameznimi organi.

Na predelih telesa, ki so pod vplivom sevanja, prihaja do težav in blokade energetskih pretokov, kar pomeni, da posamezen organ ne prejema več dovolj energije, zaradi česar oboli.

Ustrezen položaj postelje

Kar zadeva položaj postelje, statistično pa velja načelo: glavo na sever, noge na jug. Vendar velja poudarjati, da to ne velja za vsakogar. Za primerno postavitev postelje je treba strokovno izmeriti sevanja, na osnovi tega pa lahko izdelamo skico sevalnih pasov in ustrezno svetujemo. Pogosto zadošča že manjši premik ležišča. Na temelju meritve je mogoče ugotoviti vzrok za obstoječe težave in bolezni, če pa jih človek še nima, se jim lahko z ustreznim položajem postelje izogne. Znani in ugledni zeliščar Rudolf Breuss, ki je pomagal številnim ljudem, je v svoji knjigi Zdravljenje raka in levkemije zapisal, da nobena terapija ne more biti učinkovita, če človek spi na območju škodljivih zemeljskih sevanj.

Geopatogena zemeljska sevanja

Sevanja so nevidna, nimajo vonja in neotipljiva, zato so skriti sovražniki zdravja, ki pa jih je mogoče izmeriti z instrumenti. Domala vsi poznamo sevanja računalnikov, televizorjev, mobilnikov in drugih naprav, ki so tudi nevidna, manj ljudi pa je seznanjenih z geopatogenimi zemeljskimi sevanji.

Denis Baš

Denis Baš dr.med. spec. pediatrije

Postavi vprašanje

Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki