Numerologija

(Foto: Jupiterimages)

Kakšno energijo nosi vaše ime?

Numerološka uskladitev prinaša v človeka mir, harmonijo, ljubezen, zadovoljstvo, uspeh in - zdravje. Beseda numerologija izhaja iz besede "numerus", ki v latinščini pomeni število. Poenostavljeno bi lahko rekli, da je to nauk o številih. Toda numerologija je veliko več.

Numerologija govori o tem, da je od imena odvisna tudi naša življenjska pot. Naše ime je zelo močna energija, zato je pomembno, kako nam je ime. Ime namreč določa, ali bomo šli skozi življenje z ljubeznijo, samozavestjo in pogumom - ali s strahom, jezo, smolo in težavami. Kako to ugotovimo?

Obstaja več kot 10.000 let stara abeceda, ki črke spreminja v števila. Vsaka črka v imenu ima svojo številko. Posamezne črke v imenu seštejemo, da dobimo skupno število.

Po Kaldejsko-Hebrejski abecedi imajo črke naslednje številke:
A, I, J, Q, Y, = 1
B, R, K, = 2
C, Č, G, L, S, Š = 3
D, T, M, = 4
E, H, N, X, = 5
U, V, W, = 6
Z, Ž, O, = 7
F, P, = 8

PRIMER: MILENA

Vzemimo na primer ime MILENA (4 + 1 + 3 + 5 + 5 + 1 = 19). Seštevek, ki ga dobimo, pomeni določeno energijo, ki teče skozi človeka. To je lahko energija ljubezni (tak človek je umirjen in samozavesten) ali pa energija strahu (tak človek je nemiren, drži se ga smola in ima venomer težave). Da ugotovimo, za kakšno energijo gre, moramo to število primerjati z datumom rojstva, ki je osnova vsega; vsa števila morajo biti prilagojena temu številu. Če je oseba (Milena) rojena 10. dne v mesecu (leto ni pomembno), število v njenem imenu (19) pomeni, da je v lepi v harmoniji sama s seboj. To potrjuje tudi njeno življenje. Seveda je veliko odvisno tudi od priimka, ki ga obravnavamo enako kot ime.

POMEN ŠTEVIL OD 1 DO 10

1 - To je zelo močna energija, ki predstavlja ustvarjalnost, vodstvo in trmo. V človeka prinaša močne energije vseh vrst: intelektualno, telesno, spolno in čustveno. Ljudje z takšno energijo se težko prilagajajo in so nesrečni, če se znajdejo v podrejenem položaju. So rojeni vodje, vendar se morajo izogibati sebičnosti in trmi. Ta energija prinaša tudi uspeh in blaginjo.

2 - Ta energija ne prinaša prave moči in stabilnosti. Človek bi se moral ukvarjati s seboj in si povečati samozavesti. Obenem je to število prijetnih ljudi, ki imajo ponavadi zelo dobre stike z družino in denarjem, malce slabše pa jim gre v partnerskih odnosih.

3 - Energija števila tri teži k vrhu, zato človek ni zadovoljen, če se znajde v podrejenem položaju. Ker ljudje z energijo števila tri nosijo v sebi veliko zemeljske energije, so zanje zelo pomembni urejen dom in kariera ter dobri odnosi z družinskimi člani. Izogibati se je morajo sebičnosti in trmi.

4 - To število prinaša originalnost, domiselnost, vztrajnost, delavnost in nenadne spremembe v življenju. Ljudje z energijo števila štiri so praktičnega duha in tako rekoč rojeni delavci. Čeprav so včasih revolucionarnega duha, se le redko odločajo za korenite spremembe. Najraje trmasto vztrajajo na svoji poti, ne glede na vse. Štirica povzroča nihanja, zato se mora človek precej truditi, da najde srednjo, stabilno pot.

5 - To je število sprememb, sporazumevanja, družabnosti, gibanja, pisane in govorjene besede ter potovanj. Osebam z vibracijo števila pet vesolje prinaša družabnost, prijaznost, bistroumnost in pogosto tudi nadpovprečno inteligenco. Na kožo so jim pisani inventivnost, tveganje in špekulacije. Pogosto imajo razburljivo ljubezensko življenje, to pa iz zelo preprostega razloga: imajo preveč osvajalcev hkrati in težko izberejo pravega.

6 - To je energija ljubezni in privlačnosti. Ljudje z energijo števila šest so privlačni za nasprotni spol, so rojeni romantiki z občutkom za umetnost, glasbo, lepe navade, urejen dom in - denar. Izogibati se morajo samovšečnosti, prevzetnosti in trmi. Za šestico sta zelo pomembna ljubezen in urejen dom.

7 - Število sedem pomeni duhovnost, sočutje in skrivnost. "Sedmice" dobro razumejo druge, zato se jim mnogi zaupajo. Zdijo se osamljeni, tihi in nedejavni, vendar v njih vreta življenje in nemir. V sebi nosijo veliko ustvarjalne energije in modrosti. Ta energija prinaša dober stik z ljudmi, dobroto in iskrenost.

8 - To je število politike, poslovnosti, hladnosti, vzdržljivosti, denarne varnosti in težav v ljubezni. Ljudje z energijo števila osem se navzven zdijo hladni in odtujeni, a so v resnici prijetni, nežni in odprti za ljubezen. Energije, ki jim vladajo, jim omogočajo dober stik z materialnimi stvarmi, ne prinašajo pa jim zadovoljstva v partnerstvu in ljubezni.

9 - To število prinaša pogum, moč, energijo, a tudi izvirnost, naivnost in - akcijo. Ljudje z energijo števila devet so rojeni vodje z izrazitim smislom za resnico in pravičnost. Pogosto so glavni steber družine, topli in prijetni ljudje. Odločeni so dobiti, kar želijo, in to čimbolj neposredno. Zaradi te lastnosti imajo v življenju večkrat težave, ki pa jih s svojim pogumom uspešno premagujejo, saj so rojeni borci.

Članek se nadaljuje »


Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki