Kako privabiti in negovati ljubezen?

(Foto: Jupiterimages)

Feng šuj

Popolno partnerstvo je težko uresničljivo, zato ga je pomembno ukrojiti tako, da nam je v posameznih obdobjih v njem lažje. Kdor si partnerja išče na osnovi astrologije feng šuj, naj primerja svoja števila s partnerjevimi in jih analizira. Tokrat se bomo posvetili drugim pomembnim stvarem, ki lahko vplivajo na partnerstvo. Kdor si je življenjskega sopotnika že izbral in si z njim ustvaril določen ambient, mora odnos seveda primerno kultivirati. Samski pa, ki si želijo partnerstva, naj upoštevajo izide analiz svojega doma in nekatera pravila, da bo partner sploh imel prostor v njihovem življenju.

Številni evropski in slovenski svetovalci za feng šuj v Evropi so to kitajsko modrost poenostavili, da bi jo širše množice bolje razumele, vendar so pri tem žal izpustili najpomembnejše – pravo zdravilno modrost. Dobro bi bilo, če bi ljudje to komercialno potezo spregledali in ne bi dovolili, da jim kdo ponudi poenostavljeno analizo, ki obsega razdelitev hiše, stanovanja ali prostorov na devet palač, in na osnovi nje ugotavlja stanje v hiši.

Osnova morajo biti kakovosti energij, imenovanih leteče zvezde, ki jih analiza po metodi devetih palač ne pokaže. Nadvse pomembno je tudi okolje, v katerem živimo, saj nam narekuje življenjski slog.

Stran s kramo

Poskrbite, da se nikjer okrog hiše ne bo nabirala stara krama. Znebite se vsega, kar vas energetsko črpa ali v vas obuja spomine na neprijetna življenjska obdobja in dogodke. Z nabiranjem neuporabne krame namreč bremenite določen del svoje življenja. Najpozneje v šestih mesecih se pokažejo posledice; za reševanje situacije boste potrebovali veliko več energije, kot bi jo za sprotno ohranjanje snažnega stanja. Vso to energijo bi lahko vložili tudi v prijetno in stabilno partnerstvo, ki bi tako delovalo optimalno.

Partnerski del doma v duhu dvojine

Partnerstvo, zakon in zveze tradicionalno simbolizira jugozahodni del doma, ki mu pripada kua število 2. Vzdržujte ga čistega in poskrbite za ustrezne barve, ki bodo zadovoljile leteče zvezde, temu pa dodajte še simbol dvojine. To sta lahko dve sliki ali pa slika, ki simbolizira dvojino, dve sveči (večja in manjša – za ženski in moški pol, jin in jang), dve živali (samica in samec – izbirajte med "prijaznimi" živalmi, kot so srne, zajci, delfini, štorklje …).

Slike s prizori bojev, zbirke orožja ter podobni simboli nasilja in smrti v hišo ne prinašajo miru, spokoja in občutka varnega zavetja, zato v njej nimajo česa iskati.

Partnerstvo v kuhinji

Preverite, v katerem delu vašega stanovanja leži "partnerstvo". Če je to kuhinja, redno skrbite, da se v moko, riž in drugo hrano ne bo prikradla kaka žival, zaradi katere bi bila hrana neužitna. Stanje vaših zalog odraža stanje vašega partnerstva.
Članek se nadaljuje »


Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Roman Paškulin

dr. Roman Paškulin dr. med. terapevt medicinske hipnoze


Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki