Dediščina karme - poiščite svoj Saturn

(Foto: Jupiterimages)

Usoda je v naših rokah

Moderna psihologija samo potrjuje tisto, kar je astrologija že zdavnaj odkrila. V rojstni karti posameznika obstajajo mnoga dejstva, ki nakazujejo karmo, oziroma karmični dolg. V resnici vsak kritični aspekt na svojstven način ilustrira neskončno vrsto impulzov in reakcij, ki so povezani z našimi predniki iz našega trenutnega obstoja, pomembne izkušnje iz preteklosti in prihodnjih dejanj pa lahko preberemo v Luninih vozlih in Saturnu - vladarju usode.

Saturnov položaj razkriva dragocene podatke o tem, kje grešimo in  kaj lahko naredimo, da bi napake popravili, ter nas postavlja pred naloge, ki jih moramo rešiti, da bi lastno karmo obvladali in jo velikodušno nadgradili. Usoda je torej v naših rokah in samo sami odločamo, kaj bomo z njo naredili.

Poiščite svoj Saturn


V razpredelnici poiščite letnico svojega rojstva in poglejte, skozi katero znamenje je tistega leta potoval Saturn. Npr.: rojeni ste 2.maja 1968. 4.marca 1967 je Saturn vstopil v znamenje Ovna in je tam ostal vse do 29. aprila 1969.  Za navedeni primer torej velja, da preberete razlago za Saturna v Ovnu.

Saturn je bil v Ovnu od: 26/4 do 18/10/1937, 15/1/1938 do 6/7/1939, 23/9/1939 do 20/3/1940, 4/3/1967, vse leto 1968 in do 29/4/1969
Ljudje s Saturnom v Ovnu pogosto razvijejo lastnosti, ki so bile v preteklosti značilne za vojščake. Delo, red, disciplina in poslušnost so bistvene oznake njihove karme, oziroma dediščina vojakov,  ki so bili potegnjeni v vojno in prisiljeni v boj za golo preživetje. Strogi Saturn in v prihodnost usmerjena moč Ovna si nista preveč naklonjena, zato se ljudje s tem položajem težko izognejo nihanju ovnovske energije. 

Lahko so odločni, vztrajni in previdni, pod velikim pritikom in bremeni vsakdanjosti pa postanejo nemirni, negotovi, nemočni in depresivni. Notranje omejitve in zavore jih silijo v spremenljivo obnašanje in nepredvidljiva dejanja. Da bi se rešili napetosti karmičnega vpliva, ki jih postavlja v prve bojne vrste, morajo spoznati, da so lahko uspešni tudi brez boja. Z dobro taktiko se včasih doseže veliko več, kot z vojno, zato bi se morali naučiti svojo telesno in čustveno energijo enakomerno porabljati, se soočiti s trpljenjem bližnjih in jim v težavah pomagati.

Saturn je bil v Biku od: 7/7 do 22/9/1939, 21/3/1940, vse leto 1941 in do 8/5/1942, 30/4/1969, vse leto 1970 in do 18/6/1971, 11/1 do 21/2/1972
Saturn v Biku človeka nagradi z vzdržljivostjo, vztrajnostjo, marljivostjo in močno voljo. Že v preteklosti so morali ljudje s takšnim položajem težko delati za svoj obstoj, zato jim je danes povsem razumljivo, da se morajo vsakodnevno boriti za svojo eksistenco. Brez dvoma so zelo ambiciozni in previdni, vendar bolj ko so uspešni v pridobivanju materialnih dobrin, bolj si očitajo grabežljivost, razsipnost, udobno in uživaško življenje.

Hvale vredno Bikovo prizadevanje za uspeh postane slaba vest karmičnega vpliva,  ker so se ljudje v preteklosti preveč žrtvovali. Da bi dosegli statusni položaj, so zanemarili občutek za sočloveka in se tako osiromašili do skrajnih meja.  Notranji glas jim pravi, da se svojim željam ne smejo odrekati, karmični nauk pa veleva, da moramo poskrbeti tudi za druge, ne samo zase. Ljudje s Saturnom v Biku se morajo naučiti premagovati skopuštvo in drugim pomagati, ne da bi za to pričakovali nagrado ali pretirano hvaležnost.

Članek se nadaljuje »


Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. družinske medicine

Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki