Druidski horoskop

(Foto: JupiterImages)

Kaj vam razkriva?

Druidi, verski voditelji starih Keltov, so poznali različne metode prerokovanja, posvetovali so se z oraklji in tako spoznavali energije narave, da bi lahko delovali v skladu z njimi. Preberite kaj vam razkriva druidski horoskop.

Druidi so bili  izvrstni astrologi, horoskop pa so izdelali na temelju abecede, sestavljene iz štirinajstih znamenj ali črk. Vsaka od črk je ustrezala eni od svetih rastlin, ki so jim druidi pripisovali posebno energijo ter povezavo z ljudmi, meseci in letnimi časi.

Tako je nastal svojevrsten koledar – druidski horoskop, sestavljen iz štirinajstih znamenj svetih rastlin. Trinajst znamenj ima osemindvajset dni, medtem ko ima štirinajsto samo en dan, 23. december. Takrat se konča eno od trinajstih obdobij in se začne novo. To je dan skrivnostnega neobdelanega kamna, ki simbolizira delček večnosti med koncem in začetkom, začetkom vseh novih obdobij.

Rastlina, v znamenju katere ste rojeni, simbolizira duhovnega življenjskega vodnika. Po druidskem verovanju bi moral vsakdo, ki ima košček zemlje, posaditi svojo »sveto« rastlino ali drevo, na katero bi se lahko v stiski oprl, se ob njej sprostil in odpočil ali vsaj imel ob sebi nekaj listov kot talisman za srečo.

BETH (BREZA) 24. 12.–20. 1.
Po prepričanju druidov je breza prva rastlina, ki se je po ledeni dobi razvila v drevo, zato so ji pripisali simbolični pomen začetka ali obnove. Breza predstavlja pot, po kateri se vzpenja človekovo hotenje. Po tej analogiji je breza srečno drevo, ki pripadnike tega znamenja varuje pred zlo usodo. Pripadniki tega znamenja naj bi bili zelo inteligentni. Čeprav se znajo prilagoditi vsakemu položaju, niso ravno družabni, saj se raje kot telesnim užitkom predajajo umskemu in umetniškemu delu. Všeč jim je mirno okolje, v katerem vladajo velika mera dobrega okusa, harmonija in umirjenost. Tudi v spolnosti so nekoliko zadržani, pri delu pa resni in odgovorni.

LUIS (SKORŠ) 21. 1.–17. 2.
Iz lesa skorša, samoniklega listopadnega drevesa s hruškastimi plodovi, so druidi izdelovali palice, s katerimi so čarali in »vladali«. Tudi ljudje, rojeni v znamenju skorša, delujejo magično in skrivnostno. Odlikujejo se po izvirnosti, samostojnosti, iskrenosti in veselju do življenja, vendar so preveč sramežljivi, da bi pokazali svoje občutke. Kljub vsemu so drugim simpatični, saj znajo ljudi prepričati in jim svetovati v težavah. Izredna telesna moč jim omogoča, da se lažje spopadajo z najtežjimi življenjskimi situacijami ter tako pomagajo sebi in drugim. Ko se navežejo, so nežni in zvesti partnerji.

NION (JESEN) 18. 2.–17. 3.
Čeprav je jesen eno od najtrših in najbolj žilavih dreves, jesenov les ni posebno odporen in trajen, toda ker se v debelejših deblih pogosto pojavi tako imenovano "olivno srce", je po verovanju druidov nabito s številnimi magičnimi energijami. V znamenju jesena se rodijo idealisti, nežni in romantični sanjači, polni domišljije, ki pa jim primanjkuje tekmovalnega duha. Obdarjeni so s številnimi talenti, vendar nobenega ne razvijejo do konca in nobene stvari ne doživljajo dovolj močno, da bi trajala dolgo. Bolj kot na razum se opirajo na intuicijo; tako tudi razvijajo medčloveške odnose in rešujejo težave. Želijo si, da bi bili srečni, vendar se ne znajo žrtvovati, niti poskrbeti, da bi si srečo ustvarili.

Članek se nadaljuje »


Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Veronika Podgoršek

dr. Veronika Podgoršek psihoterapevtka

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Vsi Viva strokovnjaki