Skrivna moč zlata, srebra in bakra

(Foto: Jupiterimages)

Za zdravje, razpoloženje, srečo …

Ker kovine privlačijo različne energije, vplivajo na nas znotraj in zunaj: spreminjajo lahko razpoloženje, vključujejo in izključujejo delovanje posameznih telesnih organov, spreminjajo obliko in zgradbo našega biopolja in s tem naše počutje, napovejo dogodke v našem življenju in celo spreminjajo njihov tok. Preberite, kako na nas vplivajo žlahtne kovine: zalto, srebro in baker.

ZLATO - KRALJ KOVIN

Kovina Sonca
Celo videti je takšno, kot da je za večno shranilo svetlikanje žarkov dnevne svetlobe. Latinska beseda za zlato (aurum) izvira iz besede aurora, ki pomeni jutranjo zarjo. Zlato je prevodnik sončne energije, ki poraja življenje na Zemlji. Njegova energija oživlja telo, našemu značaju podeli veselje in radost. Dlje ko nosimo zlat nakit, več dodatne moči prejmemo. Na tem temelji tudi privlačnost zlatega okrasja, ki je svojevrsten akumulator kozmične moči. Zlato na splošno spodbuja izboljšanje življenja. Če naj se izvlečemo iz malodušja ali pozabimo na prepire in žalitve, zadostuje, da v roke vzamemo zlat predmet.

Očiščevalno
Miselno osredotočenje na zlato iz subtilnih teles prečisti energijske nečistoče. Postopek je preprost. Vzamemo zlat prstan, zapestnico ali verižico in ga/jo položimo na sončno svetlobo. Pri tem izgovorimo: »Naj me moč sonca očisti žalosti, nesreče in slabe volje.« Za 1 do 15 minut osredotočimo pogled na predmet, ne da bi razmišljali o čem drugem. Potem predmet umaknemo in za trenutek zamižimo.

Za srce in privlačnost
Zlato blagodejno deluje na vse telo, predvsem pa krepi človekovo srce in privlačnost. Človek, ki nosi veliko zlata, si nezavedno poveča krog poslov, a tudi krog ljudi. Zlat prstan, ki ga nosimo na mezincu leve roke pri ženskah in desne roke pri moškem, prispeva k osebni sreči in uspehu, na kazalcu pomaga pri karieri, na prstancu aktivira delovanje srca in ljubezensko življenje, na sredincu krepi imunski sistem in prebuja navdih. Naši predniki so verjeli naslednje: če zlato, ki ga nosimo, potemni, nas to opozarja na pretečo nevarnost, če pa se nakit leskeče, to kaže na bližnje obdobje vzpona v poslih in izboljšanje zdravja.

Kje ga najdemo?
Kdor nima pri roki zlatega okrasa, vendar kljub temu želi izkoristiti energijo zlata, lahko uporabi mikroelemente, ki vsebujejo zlato. Najdemo jih v naravi, atmosferi, meteoritih in morski vodi. Vsi morski izdelki so dobavitelji zlata za naše telo. Zlato je tudi v koreninah in skorji vsakega drevesa, bikovi vranici, sončničnem steblu, koruzi, pšenici, njivski preslici, ovsu, jelenjih rogovih, tobaku, premogu …

Zlata voda
Če želimo nadomestiti pomanjkanje sončne energije v telesu, si lahko pripravimo zlato vodo, ki je znano zdravilno sredstvo ajurvedske medicine. Zlato vodo, ki je stala v zlatih posodah, so uporabljali za krepitev moči in hitrejše okrevanje po bolezni. Zlata voda pospešuje delovanje srca in krvnih žil ter telesu dovaja dodatno energijo. Če človek leto dni nepretrgoma pije zlato vodo, se v celoti izrazijo njegove naravne sposobnosti in talenti. Moški postanejo bolj privlačni in očarljivi, ženske pa zlata voda reši depresije in nezaupanja vase.

Ker je dandanes težko priti do zlate posode, si lahko pomagamo tudi z zlatim novcem. Stekleno posodo napolnimo z vodo in vanjo položimo kovanec. Uporabljamo samo ekološko čisto vodo. V nedeljo postavimo posodo na sončno mesto, če pa je dan oblačen, na zrak, v senco. Takoj po sončnem zahodu posodo prekrijemo s pokrovom, da vanjo ne bosta pronicala zrak in svetloba. Nato jo postavimo na temno mesto, najbolje v omaro. Vodo iz te posode pijemo teden dni, nato pa naslednjo nedeljo pripravimo novo zalogo zlate vode.

Zlato vodo uporabljamo za zdravljenje vseh bolezni, ki so povezane s pomanjkanjem moči in energije. Vodo pijemo trikrat na dan, vselej pred obrokom. Po dveh tednih uživanja zlate vode mora nujno slediti tridneven premor. Zdravljenje z zlato vodo ni časovno omejeno.
Članek se nadaljuje »


Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Roman Paškulin

dr. Roman Paškulin dr. med. terapevt medicinske hipnoze


Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki