Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Tarot in arhetipi


(stran 3 od 4)

Kako prepoznati arhetipe?

Če ste v svojem vsakodnevnem življenju zaposleni z dejavnostmi, ki so značilne za bojevnika (skrb za varnost hiše, prinašanje denarja za nakup hrane, ali, v primeru temnih arhetipskih energij, nenehni prepiri in agresivnost), lahko ugotovite, da je v vašem življenju močno prisoten arhetip bojevnika. Če vas na primer privlači karta Velike svečenice in pri polaganju pogosto izberete to karto, pomeni, da imate močno intuicijo in da zaupate vase. 

Če naj prepoznate pomen neke karte, vam ni treba preštudirati celotnega priročnika za tarot. Oglejmo si karto Cesarice. Predstavljala naj bi plodnost, varnost, bogastvo, morda nosečnost. Žensko, ki je samozadostna in ki gradi prihodnost zase in za svojo družino. Karte jo največkrat prikazujejo kot nosečnico, obdano z rodovitnimi polji ali cvetočimi drevesi. Po Jungu predstavlja arhetip matere. Tudi tisti, ki ne pozna tarota, bo dojel simboliko karte. Če izvlečete karto Cesarice, razmislite o pomenu materinstva v svojem življenju.

Odkrijte šibke točke

Tarot je možno interpretirati podobno kot sanje. Razlage kart se lahko lotimo sami, vendar je dobro, če nam občasno kdo pomaga, saj sami največkrat prezremo svoje temne kotičke in šibke točke. Izračunajte si svoj osebni in duhovni simbol in razmislite!.

Tarot je izkušnja meditacije …
… osredotoči se na zdaj in ponudi intuitivno odločitev. Kot sredstvo za vpogled v podzavest ga uporabljajo tudi v psihoterapiji.

Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd