Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Radiestezija


(stran 2 od 3)

Preverimo ležišče!

Po radiestezijskih meritvah znaša valovna dolžina zdravega človeka približno 50 centimetrov. Vsako večje odstopanje pomeni, da je človekovo energijsko ravnovesje že načeto. Druge valovne dolžine so škodljive, ker vsiljujejo celicam drugačno nihanje; manjše valovne dolžine povzročajo vnetna stanja, večje valovne dolžine pa tvorbo tumorjev. Pod vplivom zelo škodljivih sevanj so ljudje izčrpani in utrujeni, pri delu se težje zberejo, ponoči jih pogosto tare nespečnost, tlači mora ali pogosto hodijo na stranišče. Tudi depresija, utrujenost, pogosti glavoboli in zvišan krvni tlak so lahko posledica bivanja na škodljivem območju. Več raziskav je potrdilo, da so rakavi bolniki od dve do deset let ležali na geopatogenih pasovih, bodisi Hartmannove bodisi Curryjeve mreže.

Za zdravje je torej nadvse pomembna lega postelje. Na splošno velja, da je najbolj zdravo, če ležimo z glavo obrnjeno proti severu in z nogami proti jugu. To so eksperimentalno dokazali na Inštitutu Maxa Plancka v Berlinu, kjer so ugotovili, da se v telesu, ki leži v smeri sever-jug tvori največ rdečih krvničk.

Če stoji postelja na pozitivnem mestu, človek potrebuje manj ur spanja, zjutraj pa se zbudi svež in spočit. Enako velja za delovno mesto. Če delo opravljamo na pozitivnem mestu, se lažje zberemo, smo bolj ustvarjalni in dobro razpoloženi.

Kako odkrijemo negativna in pozitivna mesta? 

Prvi kazalnik je naše počutje in zdravstveno stanje, drugi kakovost spanja. Če imamo doma hišne ljubljenčke, nam lahko služijo kot barometer, ki kaže zdrava in škodljiva mesta. Po ljudskem izročilu so mesta, kjer se rade zadržujejo mačke in mravlje, za človeka škodljiva, medtem ko se psi zadržujejo na energijsko pozitivnih mestih. Najbolj zdravo je, če ležimo z glavo obrnjeno proti severu in z nogami proti jugu.

Kako se zaščititi?

Zaščite pred sevanji so skorajda tako stare kot radiestezija. Nekoč so ljudje spali na naravnih materialih, kot so ličkanje, slama ali žima, ki so jih že deloma zaščitila pred sevanji. Vsako leto so dali pod posteljo nov venec iz preluknjanih divjih kostanjev. Tradicionalna zaščitna sredstva so tudi praprot, oglje in minerali. Lesno oglje je eno od najpreprostejših sredstev in začasno nevtralizira sevanje. Postavimo ga pod posteljo ali delovni stol. Tudi morska sol zadržuje škodljiva žarčenja. Raziskave so pokazale, da morska voda ne seva in zadržuje škodljivih sevanj, ki prihajajo z dna. Nekateri radiestezisti verjamejo v učinkovitost ogledala, ki ga obrnemo proti tlem in položimo pod posteljo. Drugi svetujejo, da na škodljivo mesto postavimo ribje konzerve; olje namreč vsrka geopatsko energijo. Deset konzerv pod posteljo je menda dobra zaščita za mesec dni. Če dve steklenici − najboljše oblike so tiste za viski − postavimo v smeri vodnega toka, tudi preprečimo škodljivo delovanje vodnega toka. Nekateri prisegajo ne vodo; verjamejo namreč, da kozarec vode, ki ga postavimo pred televizijski sprejemnik, varuje gledalca pred sevanjem.

Psi se zadržujejo na energijsko pozitivnih mestih.

Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd