Radiestezija

(Foto: Shutterstock)

Energija okoli nas

Vse, kar nas obdaja, oddaja impulze, signale ali vibracije. Blagodejna in škodljiva sevanja, ki so po izvoru zemeljska, kozmična ali tehnična, so sestavni del življenja ter v veliki meri vplivajo na naše počutje in zdravje. Če se brez očitnega razloga zjutraj zbujamo utrujeni, če se doma na nekaterih mestih ne počutimo prijetno, če se na delovnem mestu hitro utrudimo in nas tarejo različne zdravstvene tegobe, nam je lahko v veliko pomoč radiestezija.

Mejna znanost

Izraz radiestezija je v splošni rabi šele od 1930, ko ga je prvič uporabil francoski duhovnik in radiestezist M. L. Bouly. Beseda je latinsko-grškega izvora in v dobesednem prevodu pomeni "čutiti sevanje". Po mnenju slovenskega radiestezista Igorja Ziernfelda je radiestezija še veliko več; omogoča namreč, da ob pomoči radiestezijskega pripomočka dobimo želeno informacijo. To pa uvršča radiestezijo med mejne znanosti. Med številnimi teorijami, ki skušajo pojasniti ozadje nadčutnih pojavov, je najbolj prepričljiva hipoteza o univerzalnem bioinformacijskem polju, iz katerega lahko vsak trenutek dobimo informacije o vsem.

Radiestezija torej pomeni sposobnost ustvariti povezavo med neznanimi energijami iz univerzalnega energetskega polja in radiestezijskim instrumentom.

Kje vse se uporablja?

Dandanes se radiestezisti ne ukvarjajo samo z odkrivanjem škodljivih sevanj, določanjem lokacij za gradnjo hiš ter iskanjem najprimernejših mest za gojenje rastlin in rejo živali. Postavljajo tudi zdravstvene diagnoze, zdravijo z nihali ter preverjajo in osvetljujejo marsikaj, kar je povezano s povečanjem kakovosti življenja: življenjsko moč, bioenergetski potencial, hrano in pijače, naravno okolje, najugodnejši položaj glave pri spanju, posameznikov bioritem, medsebojne odnose, najprimernejše drage in poldrage kamne, naravne elemente, kovine, vitamine in terapije za posameznika, odkrivajo ovire na poti do uspeha, razkrivajo, ali se bo rodil deček ali deklica … Radiestezisti so nepogrešljivi tudi pri odkrivanju naftnih vrelcev in vodnih izvirov. Žal njihovo znanje še vedno izrabljajo za vojaške namene ter odkrivanje pomembnih strateških ciljev in vojaških objektov.

Radiestezija na daljavo

Nekateri ljudje imajo sposobnost teleradiestezije, torej radiestezije na daljavo. Ob pomoči slike, podpisa ali osebnega predmeta lahko ugotovijo, kje je pogrešana oseba, ali še živi, najdejo izgubljeni ali ukradeni predmet ipd. Škodljivost sevanja v prostorih ugotavljajo tudi na daljavo, po načrtu stanovanja, na katerem mora biti tudi podpis osebe, ki pozna bivališče. Med tovrstnimi radiestezisti je v Sloveniji med najbolj znana prof. Milka Petrovec, ki je odkrila številne pogrešane ljudi in našla pogrešani vojaški helikopter, ki se je zrušil sredi gozdov na odročnem Turnu.

Vrste škodljivih sevanj

Vire škodljive energije delimo na tri skupine: naravne, umetne in kozmične. Negativna energija lahko seva zaradi trenja podzemnih voda s tlemi, rudnin in mineralov, geoloških prelomnic, podzemeljskih jam ali pečin. Takšna območja radiestezisti imenujejo geopatogene cone. Naravni viri negativne energije so povsod, toda skrbijo naj nas samo tisti, ki so na mestih, kjer preživimo veliko časa. To so spalnica, dnevna soba, delovni prostori, šolske učilnice … Če človek dalj časa spi nad podzemnim vodnim tokom, ki škodljivo seva, izkušnje kažejo, da lahko v štirih do šestih letih pride do motenj v telesu, iz katerih se lahko razvijejo kronična obolenja. K sreči ni vsako sevanje podzemnega vodnega toka enako nevarno ali škodljivo. Škodljivost sevanja je odvisna od vodne mase, hitrosti pretoka, njene globine in vrste tal. Poleg tega podzemni vodni tok ne seva povsod enako intenzivno.

Umetni izvori energije so vsi izvori elektromagnetne in nuklearne energije. Elektrika, ki je naši civilizaciji prinesla toliko udobja, je tudi izvor sevanja elektromagnetnih polj v okolje. Ta polja so razmeroma škodljiva za vsa živa bitja v njihovi bližini, stopnja škodljivosti pa je odvisna od voltaže. Večja ko je napetost električnega toka, močnejše je črpanje bioenergije iz organizmov. Če se dalj časa zadržujemo na mestu, kjer deluje takšna sila, bo to oslabilo naše energetsko polje, izzvalo neravnovesje in mutacije celic.

Naš planet že od nastanka nenehno bombardirajo pozitivni in negativni kozmični žarki. Kozmični žarki prodrejo do 450 metrov pod zemeljsko površje in 600 metrov pod vodo. Dejavnost kozmičnih žarkov je podnevi za 70 odstotkov močnejša kot ponoči. Zemlja vpija te žarke in jih pozneje oddaja, navadno ponoči. Po nekaterih raziskavah prihaja iz vesolja na zemljo približno 25 vrst kozmičnih žarkov. Dr. Ernest Hartmann je odkril mrežo iz horizontalnih in vertikalnih črt, širokih 20 centimetrov, ki teče v smeri sever-jug in vzhod-zahod. Ta mreža sama po sebi ni nevarna, razen na mestih, imenovanih Hartmannovi vozli, ki jih aktivirajo bočni signali podzemnih vodnih tokov. Tudi Curryjeva mreža se razprostira po vsem planetu, le da v smeri severozahod-jugovzhod in jugozahod-severovzhod. Pasovi so široki približno pol metra, razdalja med njimi pa znaša 3,5 metra.

Članek se nadaljuje »


Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki