Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Kako najti kvaliteten sok aloje vere


(stran 3 od 4)

Pridelava

Že pred petdesetimi leti je dr. Vogel opravil raziskave, v kolikšni meri način pridelave vpliva na zdravilne lastnosti izdelkov. Tako ima divjerasla sivka 160 zdravilnih učinkovin, tista, ki so jo gojili v monokulturah Provanse, pa le še 40. Če nekaterih zdravilnih učinkovin ni ali če jih je premalo, ne moremo pričakovati učinkov, ki jih sicer pripisujejo zdravilni rastlini. Enako velja za alojo.

Ni vseeno, ali je samorasla, ekološko vzgojena ali umetno gnojena in škropljena. Na tem področju je tudi ugotavljanje, kaj nam ponujajo izdelki na policah, manj zapleteno. Izdelkov z biodinamičnim certifikatom ni. Torej je najboljše, kar lahko dobimo, ekološki certifikat. Seveda veljaven! Naslednje vprašanje je, kateri kontrolni ustanovi najbolj verjamete. Evropski eko certifikati načeloma veljajo za najzahtevnejše na svetu.

Predelava

Največja razlika v predelavi je v načinu stabiliziranja izdelka. Pharmos je edini proizvajalec, ki zatrjuje, da v soku ni nobenih dodatkov in konzervansov. Tisto, česar na prospektu ne boste prebrali, je, da stabilnost dosežejo tako, da izdelek pasterizirajo. Po zagotovilih predstavnice podjetja ne gre za klasično pasterizacijo, marveč za postopek, ki je plod dolgoletnih raziskav in je poslovna skrivnost podjetja. Ostali izdelki niso pasterizirani, zato so jim morali dodali konzervanse (predvsem askorbinsko in citronsko kislino).

In kaj je boljše?

Dejstvo je, da pasterizacija uničuje encime in vitamin C, ki so zelo dragocene sestavine aloje. Encim bradikininaza preprečuje nastanek vnetja v tkivu, encim tirozinaza preprečuje nastanek rjavih, hiperpigmentiranih pik na koži obraza in rok starejših ljudi. Nepasterizirani gel vsebuje še druge encime: fosfatazo, amilazo, katalazo, celulazo, kreatin fosfokinazo, lipaze in proteaze, ki igrajo pomembno vlogo v prebavi (vir: Aloe Vera resnice in zmote, ki jo lahko dobite v lekarnah.). Če potrebujete te encime, je bolje kupiti nepasterizirane izdelke.

Konzervansi so tudi nujno zlo, ki ga nihče ni vesel. Askorbinsko in citronsko kislino večina ljudi prenaša brez težav. Če jih nikakor ne smete zaužiti, je boljša izbira pasteriziran izdelek, čeprav je osiromašen za določene učinkovine. Odločiti se boste morali sami.

Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd