Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Kako najti kvaliteten sok aloje vere


(stran 2 od 4)

Kaj je sploh pomembno?

V igri mačke in miši s certifikati in o tem, kdo jih ima več, lahko pozabimo na ključno vprašanje. Kaj dejansko določa kakovost pripravkov iz aloje vere?

Vprašala sem nekaj zeliščarjev, kako bi oni izbirali, in dobila sem presenetljivo preproste odgovore.
Moč preparata je odvisna od treh najpomembnejših dejavnikov: kako svež je preparat, kako je pridelan in kako je predelan?

Svežina

Tudi najboljši čaj, katerega sestavine ste nabrali na najboljšem mestu, po letu dni nima več moči. Enako velja za alojo. Prej ko pride do vas, več boste imeli od nje. Pri tem so v prednosti proizvajalci, ki imajo svoje nasade. Španski proizvajalec Verdaloe zagotavlja, da od časa rezanja listov do trenutka, ko sok konča v steklenici, ni minilo več kot šest ur. To lahko dosežejo zato, ker so njihovi nasadi v neposredni bližini predelovalnih obratov. Od trenutka, ko je bila steklenica zaprta, do trenutka, ko je prišla na police v Sloveniji, nista minila več kot dva meseca.

Pharmos ima mešane nasade v Srednji Ameriki. Liste odrežejo, iz njih izvlečejo čisti gel in jih v klimatiziranih zabojnikih z letalom pripeljejo v Nemčijo. Od nabiranja listov do predelave mine največ 48 ur.
Tudi v ESI so mi zagotovili, da od nabiranja do začetka proizvodnje ne mine več kot nekaj ur, celoten postopek proizvodnje pa traja pet dni, kar vključuje tudi izvedbo kontrolnih testov izdelkov. Če upoštevamo, da mora surovina priti od dobaviteljev in da po lastnih zagotovilih vsako pošiljko pred uporabo še testirajo, se moram vprašati, kako jim to uspe. Drugi ponudniki na to vprašanje niso odgovorili.

Pozor!

In še nekaj zanimivega, ko gre za svežino. Izvedela sem, da je na trgu ZDA možno dobiti zelo poceni surovino (alojin gel), ki ga ameriška vlada vsako leto odprodaja po smešno nizki ceni. Gre namreč za odprodajo blaga iz vojnih rezerv, ki ga prodajajo tik pred iztekom roka veljavnosti. V ZDA zelo dobro poznajo zdravilne lastnosti aloje v primeru poškodb kože, opeklin, radioaktivnega sevanja in podobno, zato imajo veliko količino teh izdelkov shranjenih za "bog ne daj" primere. Neuporabljene rezerve tako prihajajo na trg zelo poceni in nekateri proizvajalci jih odkupujejo ter mešajo s svežimi ali pa iz njih izdelujejo kozmetične in druge pripravke. Dejansko nam nič ne lažejo, ko napišejo, da gre za 100-odstotno alojo. Težava je v tem, da je obdobje njene aktivne moči že davno minilo. To surovino pretežno uporabljajo za kozmetične izdelke na osnovi aloje. Prepoznate jih po tem da so brez barve in značilnega vonja. Kozmetika iz svežega gela je jantarjeve barve in ima vonj, podoben soku.

Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd